Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Korupčný škandál v slovenskom futbale! Padli prvé obvinenia
Zdielať na

Korupčný škandál v slovenskom futbale! Padli prvé obvinenia

V slovenskom futbale je ďalšia korupčná kauza, obvinené sú už aj prvé osoby. Manipulované mali byť zápasy Tepličky nad Váhom, Rimavskej Soboty, Parizánu Bardejov a ViOnu Zlaté Moravce-Vráble.

"SFZ nechce zatvárať oči pred korupciou, ktorá sa, žiaľ, deje aj v slovenských futbalových súťažiach," povedal prezident SFZ Ján Kováčik.

Manipulované mali byť stretnutia od sezóny 2015/2016 až po uplynulý ročník. Podľa aktuálnych informácii Slovenského futbalového zväzu (SFZ) sú momentálne závažné podozrenia ohľadom šiestich zápasov.

"V spolupráci s Národnou protikorupčnou jednotkou sa nám podarilo odhaliť manipulácie zápasov v slovenských súťažiach. Boli organizované prevažne pre zisk v stávkovaní. Zápasy boli manipulované prostredníctvom organizovanej skupiny, ktorú tvorilo najmä šesť osôb z Ukrajiny. Počas policajnej akcie boli zadržaní a momentálne sú vo väzbe obvinení z trestného činu športovej korupcie. Konkrétne mali byť ovplyvnené zápasy: Rimavská Sobota - Teplička nad Váhom, FK Poprad - MŠK Rimavská Sobota, Partizán Bardejov - MFK Skalica, ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín, MŠK Žilina - ViOn Zlaté Moravce a Partizán Bardejov - FC Nitra. V uvedených zápasoch išlo o manipuláciu alebo pokus o manipuláciu hráčmi Tepličky nad Váhom, Rimavskej Soboty, ViOnu Zlaté Moravce a Partizánu Bardejov," uviedol na utorňajšej tlačovej konferencii manažér integrity futbalu Peter Dedík.

Pozrite si celú tlačovku:

Súvisiace články