Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
FC Barcelona si bez zaváhania odnáša Medzinárodný pohár majstrov
Zdielať na

FC Barcelona si bez zaváhania odnáša Medzinárodný pohár majstrov

MIAMI / V Medzinárodnom pohári majstrov v Severnej Amerike triumfovali futbalisti FC Barcelona. Rozhodlo o tom sobotňajšie víťazstvo nad arcirivalom Realom Madrid 3:2. Do vedenia sa katalánsky klub dostal už po siedmich minútach.

Na Hard Rock Stadium sa už po siedmich minútach presadil Lionel Messi a Ivan Rakitič čo dostalo FC Barcelona do vedenia 2:0. Madridčania do prestávky dokázali vyrovnať zásluhou Matea Kovačiča a Marca Asensia, ale o víťazstve Barcelony rozhodol v 50. min stopér Gerard Piqué.

Na dva presné zásahy "blaugranas" prihral Neymar, pre ktorého to bola možno posledná trofej v drese FCB. V súvislosti s jeho budúcnosťou sa čoraz viac hovorí o prestupe do Paríža Saint-Germain. Barcelona vyhrala na turnaji všetky tri zápasy, pred Realom Madrid zdolala aj Manchester United (1:0) a Juventus Turín (2:1).

V druhom sobotňajšom dueli Manchester City zdolal v Nashville na Nissan Stadium Tottenham Hotspur hladko 3:0. O góly "Citizens" sa postarali John Stones, Raheem Sterling a iba 17-ročný Brahim Diaz.

Výsledky - Medzinárodný pohár majstrov 2017 vo futbale - sobota:

Real Madrid - FC Barcelona 2:3 (2:2)
Góly: 14. Kovačič, 36. Asensio - 3. Messi, 7. Rakitič, 50. Piqué, 66 014 divákov

Manchester City - Tottenham Hotspur 3:0 (1:0)
Góly: 10. Stones, 72. Sterling, 90. B. Diaz, 56 232 divákov

Súvisiace články