Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Highlighty: Liptáci prekazili Slovanu oslavy titulu
Zdielať na

Highlighty: Liptáci prekazili Slovanu oslavy titulu

BRATISLAVA / Ani na druhý pokus sa nepodarilo Slovanu získať majstrovský titul. Pripravené domáce oslavy im tentoraz prekazili hráči Ružomberka. Myjavský zápas ešte v týchto chvíľach sledujeme na HUSTE.tv!

ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 2:2 (1:1)

Góly: 26. B. Niňaj, 67. Halenár - 45.+ A. Lovás, 87. Ďubek, ŽK: 25. Kladrubský, 90.+ Gorosito (obaja Slovan), rozhodovali: Sedlák - D. Hrčka, Poláček, 2345 divákov

Slovan: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, B. Niňaj, Pauschek - Grendel (85. M. Kuzma), Kladrubský - I. Žofčák, Seydouba Soumah (78. Kopúnek), Hlohovský (63. Halenár) - L. Peltier
Ružomberok: Zich - P. Maslo, Bielák, Greššák, Nosek - R. Bartoš, Ďubek - L. Lupták (39. Serečin), A. Lovás (76. Š. Pekár), Almaský - Zreľák (46. M. Nagy)



Favorizovaný Slovan bol síce od začiatku zápasu aktívnejší, v úvodnej štvrťhodine si však nevypracoval príležitosť na skórovanie. V 20. min po Žofčákovej štandardnej situácii Kladrubský hlavou preloboval Zicha, ale aj bránku hostí. Onedlho v dobrej pozícii slabo zakončil Grendel. V 26. min si v daždivom počasí už diváci na Pasienkoch zakričali gól: po rohu kapitána Žofčáka dopravil "koníčkom" loptu do ružomberskej siete Branislav Niňaj - 1:0. Pre stále iba 18-ročného stopéra Slovana to bol premiérový presný zásah v najvyššej súťaži. Domáci mali aj po vedúcom góle naďalej viac z hry, Peltier však po Hlohovského centri našiel iba pripraveného Zicha. V nadstavenom čase prvého polčasu udreli prekvapujúco hostia, keď Almaského presne zahraný priamy kop usmernil nádherne hlavou za Putnockého chrbát Andrej Lovás.
Po zmene strán hráči Slovana, vedomí si v prípade víťazstva nad MFK už v predstihu zisku majstrovského titulu, sa snažili skórovať. V 63. min skončil ďalekonosný pokus Kladrubského nad Zichovou svätyňou, o dve minúty po zakončení tohto českého legionára v domácom drese neskôr zazvonila pravá žrď ružomberskej bránky. V 67. min sa niečo viac ako 2000 divákov dočkalo: po ľavej strane prenikol striedajúci Halenár a s veľkým prispením obrancu Ružomberka Petra Masla naklonil misky váh na stranu favorita - 2:1. Majstrovské oslavy "belasých" sa však napokon nekonali - v 87. min namieril presne kanonier Ružomberka Ďubek a stanovil konečný remízový rezultát. V nadstavenom čase nepremenil Peltier tutovku, keď netrafil prádznu bránku hosťujúceho mužstva.

Samuel Slovák (tréner Slovana Bratislava): "Pre nás to bol smolný zápas, hru sme mali jednoznačne pod kontrolou. Dnes sme však inkasovali na konci prvého i druhého polčasu. Súper mal dve šance a strelil dva góly. V závere sme nedali do prázdnej bránky, to sa však vo futbale stáva. Čakajú na nás ešte tri duely, musíme ísť ďalej."
Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): "Domácemu tímu nie je jednoduché vyhrávať dôležité zápasy, keď sú už pripravené oslavy majstrovského titulu. My sme sa na tento duel pripravili veľmi dobre po taktickej stránke, zavreli sme svoju polovicu a vyrážali do rýchlych protiútokov. Mali sme však byť sebavedomejší vo finálnej fáze. Opäť sa potvrdilo, že dostávame lacné góly, ten dnešný druhý bol z kategórie nešťastných."

MFK Košice - FK Dukla Banská Bystrica 1:0 (0:0)

Gól: 52. Viazanko, ŽK: 83. Gyömbér (Banská Bystrica), rozhodovali: Pavlík - Súkeníková, Jankovič, 1670 divákov

Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth, Ostojič, Bašista, Sekulič - Šinglár, Hovančík - Viazanko, Bukata (63. Karaš), U. Matič (77. Kavka) - O. Diaby (74. Gál-Andrezly)
Banská Bystrica: Boroš - M. Turňa, Gyömbér, Adámik, Dionatan Teixeira - M. Pančík ml. (79. Faško), Marek Hlinka, S. Savič (57. Považanec), T. Hučko - Šovčík, Peňaška (65. Slančík)



V Čermeli sa v prvom polčase hral podpriemerný futbal s množstvom nepresností na oboch stranách. V 13. min vystrašil hosťujúceho Boroša teč O. Diabiho, no loptu stihol vyraziť na roh. V 20. min Peňaška z otočky minul bránku, no najväčšiu šancu mal v prvom dejstve o tri minúty Šovčík, keď jeho tečovanú strelu spoza šestnástky zastavilo brvno Tofiloského svätyne. Hostia boli o čosi aktívnejší, mali loptu častejšie na kopačkách a po polhodine hry mali aj ďalšiu nebezpečnú príležitosť, keď Hučkov priamy kop z pravej strany Tofiloski vyrazil na roh.
Po prestávke sa hral oveľa kvalitnejší futbal, s množstvom šancí pred oboma bránkami. V 52. minúte Matič potiahol akciu, vysunul Viazanka a ten bez prípravy nekompromisne otvoril skóre - 1:0. V 64. min Karašovu strelu Boroš vyrazil pred seba a od tej chvíle už začal iba súboj hráčov Dukly proti brankárovi Tofiloskom. Najprv Teixeira v 68. min po rohu vo veľkej šanci hlavičkoval iba do košického brankára, o minútu neskôr Turňa z uhla nebezpečne vystrelil, Tofiloski vytlačil loptu na roh. O dve minúty neskôr Hučko osamotený vo vyloženej šanci hlavičkoval a opäť výborne zasiahol Tofiloski, ktorý na bránkovej čiare loptu kryl. Domáci sa na chvíľu vymanili z tlaku, keď v 73. min po Krašovom uniku po pravej strane a prihrávke do šestnástky O. Diaby trafil loptu do brvna. Tlak Banskej Bystrice pokračoval po ďalšom rohu Adámika, ktorý nebezpečne vystrelil k žrdi Tofiloského. V 85. min vytiahol Tofiloski zázračný zákrok, po hlavičke Slančíka zo šibenice, no loptu stihol vyškriabať na roh. Mimochodom, hostia zahrávali spolu 13 rohových kopov. Minútu pred koncom mohol spečatiť víťazstvo Karaš, ale z metra trafil len do brankára Boroša. Košičania nakoniec ubránili najtesnejšie víťazstvo s veľkou námahou.

Ján Kozák st. (tréner Košíc): "Prvý polčas nebol z našej strany dobrý, mali sme veľa nepresností a málo pohybu. Druhé dejstvo bolo z nasej strany lepšie, dali sme gól, no mali sme i ďalšie možnosti na poistenie vedenia. Zápas rozhodli dvaja hráči, Viazanko a Tofiloski. Vyčnievali nad ostatnými a postarali sa o naše víťazstvo."

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "Ťažko sa mi hľadajú slová po takomto zápase. Vypracovali sme si veľké množstvo šancí, no brankár Tofiloski vychytal čo sa dalo i čo sa nedalo... Košiciam vyšiel rýchly protiútok, ktorý rozhodol o osude zápasu. Jedna z našich šancí mala skončiť v bránke."

Spartak Myjava - 1. FC Tatran Prešov 2:0 (1:0)

Góly: 37. Harsányi, 72. Kosík, ŽK: 43. Siva, 53. Sládek, 90.+ Pelegríni - 78. J. Dolný, 85. J. Novák, 89. Krob, rozhodovali: Trutz - Balko, Bóllo, 2438 divákov

Myjava: Solnička - Šulek, Černáček, Častulín, Siva - Kuračka, T. Marček, Bruško (73. Pelegríni), Sládek (59. Kosík), Kukoľ (78. E. Daniel) - Harsányi
Prešov: Jakub Diviš - P. Petráš, Jacko, Kolbas, Krob - Papaj, Kačala (61. Jakovlev), M. Poliaček (81. Mariano Bernardo), M. Marcin, J. Novák - J. Dolný

Domáci sa radovali z gólu už v 4. min, kombinačnú akciu však zakončil Harsányi už po prerušení hry pre "ofsajd". Prešovčania pohrozili v 8. min strelou Dolného a o tri minúty po rohovom kope Poliačeka, keď hlavičkoval Petráš, v oboch prípadoch bol Solnička pozorný. V 18. min zahral priamy kop nakrátko Bruško, Marček vnikol do pokutového územia, Diviš včasným vybehnutím kryl jeho strelu. Hostia sa predviedli v 31. min, k strele z 20 metrov sa dostal Poliaček, Solnička bol pripravený a neinkasoval. Erupcia gólovej radosti vypukla na štadióne v 37. min, po pravej strane prenikol do pokutového územia aktívny Siva, prihral Harsányimu a ten rozvlnil sieť za Divišom - 1:0.

V úvode druhého dejstva hry sa prezentoval peknou strelou z 22 metrov Novák, Solnička vyrazil jeho pokus. V 64. min sa do palebnej pozície dostal agilný Novák, Solnička sa predviedol kvalitným zákrokom. V 68. min urobil chybu Diviš, lopta mu vypadla z rúk, zmocnil sa jej Harsányi, ale vzápätí brankár hostí svoju chybu napravil a vzal domácemu kanonierovi loptu spod kopačiek. Gólová radosť po druhýkrát nastala po rohu Kuračku v 72. min, ten poslal loptu na hlavu Kosíka, ktorý zblízka skóroval - 2:0. O dve minúty mohol skorigovať skóre po prihrávke od Papaja striedajúci Bernardo, vo vyloženej pozícii však minul prázdnu bránku. Myjava zvíťazila 2:0 a sériu neporaziteľnosti natiahla už na 10 zápasov.

 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články