Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Poliaci vyrobili faux pas hneď na úvod šampionátu. Slovákom poplietli štátny znak
Zdielať na

Poliaci vyrobili faux pas hneď na úvod šampionátu. Slovákom poplietli štátny znak

VARŠAVA / V dejisku európskeho šampionátu sú slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov od utorňajšieho popoludnia. Organizátori v poľskom Lubline im však stihli pripraviť jedno nemilé prekvapenie. A priam bleskovo. Na autobuse, ktorý priviezol zverencov Pavla Hapala na tréning, totiž niečo chýbalo.

Napriek tomu, že sú Poliaci naši susedia, slovenský štátny znak asi dobre nepoznajú. Chýbalo v ňom totiž modré trojvŕšie Tatra, Matra, Fatra. Svoju chybu dnes už organizátori napravili, náš tréner Pavel Hapal ale poukázal na inú vec. Na to, že nás považujú za outsidera šampionátu.

"Verím, že to našich chlapcov povzbudí a budú chcieť dokázať, že tými outsidermi nie sú," povedal tréner reprezentácie Pavel Hapal. 

Jedným z trojice hráčov pôsobiacich v Poľsku, ktoré bude v piatok naším prvým protivníkom na turnaji, je útočník Tomáš Vestenický. V kádri súpera sú jeho dvaja spoluhráči z Cracovie Krakov. O doberačky teda nie je núdza.

"Mám to už za sebou, každý jeden Poliak mi to rozprával, že určite prehráme, že oni sú lepší," usmieval sa reprezentant Tomáš Vestenický. 

Tomáš výborne pozná celý poľský káder, o rozložení síl tak má dokonalý obraz.

Do úvodného hvizdu zostávajú ešte dva dni. Nejakú veľkú nervozitu naši hráči nepociťujú, skôr sa na súboj veľmi tešia.

Súvisiace články