Skoro jasno
15°
Bratislava
Ronaldo opäť čelí obvineniu zo znásilnenia. Žene mal zaplatiť za mlčanie
Zdielať na

Ronaldo opäť čelí obvineniu zo znásilnenia. Žene mal zaplatiť za mlčanie

MADRID / Hviezdny futbalista mal znásilniť ženu po dlhej nočnej párty v americkom Las Vegas. Celý incident sa mal odohrať iba dva dni po oficiálnom oznámení prestupu Ronalda z Manchestru United do Realu Madrid.

Šokujúcu informáciu zverejnilo jedno z najväčších periodik v Európe. Redaktori nemeckého Der Spiegel tvrdia, že hviezdny futbalista počas dovolenky s bratom v americkom meste hazardu v hoteli Palms Place znásilnil ženu. Autori sa pri tom odvolávajú na informácie zo serveru Football Leaks. 

Žena podľa týchto informácií znásilnenie ihneď nahlásila nevadskej polícii. Tá začala vyšetrovanie, no po siedmich mesiacoch od udalosti, v januári 2010, sa Ronaldo s neznámou Američankou mimosúdne vyrovnal. Podľa Der Spiegel jej vyplatil sumu 375 tisíc amerických dolárov. Súčasťou tejto dohody malo byť aj trvalé zničenie akýchkoľvek materiálov, ktoré by dokazovali, že skutok sa stal. 

Majú dôkazy

Nemecké periodikum dokonca tvrdí, že pozná totožnosť ženy, ktorú mal Ronaldo v danú noc znásilniť. Disponuje aj šesťstranovým dokumentom, ktorý bol údajne adresovaný portugalskému futbalistovi, a ktorý detailne popisuje, čo sa v osudnú noc stalo. 

Samotný Ronaldo ale obvinenia odmieta a podľa viacerých nemeckých i španielskych médií už pripravuje so svojim právnikom Johannesom Kreilehom žalobu na Der Spiegel, ktorý tento incident otvoril vo veľkom. Podľa Kreileho je článok nemeckého periodika len žurnalistickým výmyslom.

Ako je však známe, pre Ronalda to nie je prvé podozrenie zo znásilnenia. Už v roku 2005 čelil obvineniam, keď mal v londýnskom hoteli znásilniť dve ženy. Jedna ale obžalobu stiahla a pre nedostatok dôkazov futbalistu neobvinili ani v druhom prípade. 

Súvisiace články