Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ronaldo žiaril, Atlético zostrelil hetrikom
Zdielať na

Ronaldo žiaril, Atlético zostrelil hetrikom

MADRID / Obhajca prvenstva vo futbalovej Lige majstrov Real Madrid zvíťazil v utorňajšom prvom stretnutí semifinále nad mestským konkurentom Atléticom 3:0 a pred budúcotýždňovou odvetou má veľmi dobré vyhliadky na postup do finále (3. júna v Cardiffe).

Stretnutie na Štadióne Santiaga Bernabéua rozhodol hetrikom útočník Cristiano Ronaldo, ktorý si upevnil líderskú pozíciu medzi strelcami na európskej pohárovej scéne. Momentálne má na konte 106 presných zásahov, až 103 z nich si pripísal v hlavnej súťaži LM. Real druhýkrát v tejto sezóne triumfoval nad Atléticom rozdielom triedy 3:0 a opäť sa o všetky góly postaral úradujúci najlepší svetový futbalista Cristiano Ronaldo.

"Naše mužstvo bolo fenomenálne, hralo dobre od prvého do posledného hvizdu," vyhlásil podľa oficiálnej stránky Realu hrdina duelu, 32-ročný Portugalčan, ktorý dosiahol svoj 400. presný zásah vo farbách "bieleho baletu". Stačilo mu naň 389 stretnutí.

"Tím odviedol skvelú prácu, boli sme vynikajúci a podali sme kompletný výkon. Som veľmi šťastný z hetriku a dosiahnutia méty 400 gólov. Máme slušný náskok, ale semifinále sa ešte neskončilo. Stále je pred nami odveta, na ktorú sa budeme musieť poriadne skoncentrovať. Atlético je veľmi silný súper, nie náhodou sa dostal až do semifinále," doplnil CR7.

Rodák z Madeiry zaznamenal v ostatných troch dueloch LM dovedna osem gólov. Taktiež sa stal prvým hráčom, ktorý vo vyraďovacej fáze európskeho pohára číslo jeden strelil 50 gólov a zaznamenal hetrik vo dvoch stretnutiach za sebou.

"Odohrali sme skvelé stretnutie. Nie je ľahké streliť tri góly, no nám sa to podarilo, navyše sme doma neinkasovali. Cristiano je jedinečný strelec, ale všetci boli výborní. Isco hral na pozícii čísla desať a bol fantastický. Šírku ihriska sme zase kontrolovali vďaka Lucasovi Vázquezovi a Marcovi Asensiovi. V obrane sme boli taktiež brilantní. Som veľmi spokojný, ako hráči splnili úlohy, ktoré mali. Aj v odvete musíme bojovať, budeme prežívať ťažké chvíle, ale chceme odohrať ďalší dokonalý zápas a postúpiť do finále," vyhlásil podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) tréner "Los Blancos" Zinedine Zidane.

"Chceli sme hrať inak a streliť aspoň jeden gól, ale teraz to budeme mať veľmi ťažké, keďže sme prehrali 0:3 a neskórovali ani raz. Musíme však veriť až do konca, sme schopní pozviechať sa z tejto prehry," zostáva pozitívne naladený čiernohorský stopér "Rojiblancos" Stefan Savič.

Real Madrid (Šp.) - Atlético Madrid (Šp.) 3:0 (1:0)

Gól: 10., 73. a 86. C. Ronaldo, ŽK: 48. Isco - 26. Koke, 53. Saúl Ňíguez, 83. Savič, rozhodoval: Atkinson (Angl.)

Zostavy:
Real Madrid: K. Navas - Carvajal (46. Nacho), Sergio Ramos, Varane, Marcelo - T. Kroos, Casemiro, Modrič - Isco (68. Arsenio), Benzema (78. Lucas Vázquez), C. Ronaldo
Atlético: Oblak - Lucas Hernández, S. Savič, Godín, Filipe Luís - Koke, Gabi, Saúl Ňíguez (58. Gaitán), Carrasco (68. Correa) - Griezmann, Gameiro (57. Torres)

Súvisiace články