Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Liga majstrov: Slováci zariadili postup pre Vítkovice aj Spartu
Zdielať na

Liga majstrov: Slováci zariadili postup pre Vítkovice aj Spartu

BRATISLAVA / Hokejisti Vítkovíc aj Sparty postúpili v tohtosezónnej edícii Ligy majstrov do štvrťfinále.

Tím z Ostravy síce prehral v minulotýždňovom prvom súboji na ľade Liberca 0:1, no v utorok v domácej odvete zvíťazil v riadnom hracom čase 2:1, v predĺžení rozhodol o prieniku Vítkovíc medzi osem najlepších klubov v tejto súťaži slovenský útočník Radoslav Tybor. Domáci viedli zásluhou dvoch presných zásahov Romana Szturca 2:0, no v závere skorigoval Michal Bulíř a poslal duel do predĺženia. To trvalo iba 73 sekúnd, keďže odchovanec Dukly Trenčín prestrelil hosťujúceho gólmana Willa. Zaujímavosťou je, že to bol prvý zápas Tybora za Vítkovice, do ktorých prišiel z Trenčína počas pauzy vyhradenej pre potreby reprezentačných výberov.

Rovnako ako v minulotýždňovom prvom zápase aj v utorok chytal za fínsku KalPu Kuopio Denis Godla. Mladý Slovák sa doma výraznou mierou podieľal na remíze 1:1, v odvete na ľade švajčiarskeho mužstva HC Fribourg-Gottéron za jeho chrbát prenikli dva puku v riadnom hracom čase a tretí v predĺžení. Švajčiari vyhrali 3:2 po predĺžení a postúpili do štvrťfinále.

Obaja spomenutí štvrťfinalisti sa do osemfinále kvalifikovali cez slovenské mužstvá - Vítkovice vyradili Nitru a Fribourg prešiel cez Košice. O prienik do semifinále budú bojovať medzi sebou.

Sparta Praha cestovala do Švédska s dvojgólovým mankom z domáceho duelu proti mužstvu HV71 Jönköping (2:4). U súpera však slovenskí hokejisti zariadili pohodlný triumf pražského klubu 5:0 a postup do štvrťfinále. Druhý gól Sparty dal obranca Juraj Mikuš, štvrtý Lukáš Cingeľ a piaty Andrej Kudrna. Dvadsaťpäťročný Kudrna navyše pridal asistencie pri prom a treťom presnom zásahu hostí. Z postupu sa teší aj švédsky Linköping, ktorý po domácej remíze 1:1 zvíťazil na ľade fínskeho mužstva IFK Helsinki tesne 1:0. Postup si vybojoval aj švajčiarsky Bern, ktorý v Jyväskylä remizoval 3:3. Prvý duel sa v Berne skončil domácich víťazstvom 3:2. Predlžovalo sa vo švédskom Växjö, kde domáci v riadnom hracom čase zdolali fínsku Lappeenrantu 3:2. Pred týždňom sa rovnaký výsledok zrodil aj na ľade SaiPy. V desiatej minúte predĺženia posunul Växjö Lakers do štvrťfinále Erik Josefsson. Frölunda Göteborg po úspechu v Mníchove 6:1 nenechala nič na náhodu ani v domácej odvete a triumfovala 4:1.

Súvisiace články