Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Liga majstrov: Ďalších päť tímov s istotou postupu, nechýba Real
Zdielať na

Liga majstrov: Ďalších päť tímov s istotou postupu, nechýba Real

LISABON / - Dovedna päť tímov si v utorok zabezpečilo postup do jarnej vyraďovacej fázy futbalovej Ligy majstrov 2016/2017.

Už pred súbojmi 5. kola mal istotu prieniku do šestnásťfinále nemecký klub Borrusia Dortmund, v utorok sa k nemu pridali aj Juventus Turín, Leicester City, AS Monako, Bayer Leverkusen a Real Madrid.

Práve spomenutý nemecký tím sa v F-skupine podieľal na neuveriteľnej kanonáde v súboji s poľským mužstvom Legia Varšava. Hostia otvorili skóre duelu v 10. min, no domáci kontrovali troma presnými zásahmi v rozpätí štyroch minút. V 24. min Legia skorigovala zo svojho pohľadu na 2:3, Dortmund však ešte pred polčasovou prestávkou pridal ďalšie dva góly. Po zmene strán Nemci upravili na 6:2, potom Legia znížila na rozdiel troch gólov. V 81. min Dortmund pridal svoj siedmy gól, ale Poliaci opäť skorigoval na 4:7. Definitívnu podobu výsledku dal v nadstavenom čase Marco Reus, ktorý skompletizoval hetrik. Ako referuje štatistické twitterové konto OptaJohan, tento súboj je prvým v histórii Ligy majstrov, v ktorom padlo päť gólov počas úvodných 25 minút. V druhom zápase tejto skupiny triumfoval Real Madrid na pôde Sportingu Lisabon 2:1.

V utorok do hry zasiahol aj jeden slovenský futbalista, stredopoliar Ján Greguš hral za dánsky FC Kodaň pri domácej bezgólovej remíze v G-skupine s portugalským FC Porto od 75. min. V rovnakej skupine si anglický Leicester poradil s Club Bruggy.

V E-skupine Monako zdolalo Tottenham 2:1 a Leverkusen remizoval na pôde CSKA Moskva 1:1.

V H-skupine Juventus Turín zvíťazil nad domácim FC Sevilla 3:2 a Lyon v chorvátskom Záhrebe nad Dinamom 1:0.

Súvisiace články