Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Monako vyradilo Manchester city, ďalej ide aj Atlético Madrid
Zdielať na

Monako vyradilo Manchester city, ďalej ide aj Atlético Madrid

Zdroj: SITA

MONAKO / Futbalisti AS Monako zvíťazili v stredajšom odvetnom dueli osemfinále Ligy majstrov nad hráčmi Manchestru City 3:1 a v súčte s prehrou 3:5 v Anglicku postúpili medzi najlepšiu európsku osmičku.

Zástupca najvyššej francúzskej súťaže za necelú polhodinu zmazal dvojgólové manko z Britských ostrovov, keď viedol 2:0 a pohárová matematika teda priebežne už bola v jeho prospech.

Hostia preklopili misky váh na svoju stranu necelých dvadsať minút pred koncom, ale len dočasne: "kniežatá" totiž ešte dokázali kontrovať na postačujúcich 3:1 a už si ubránili úspech.

"Sme veľmi radi, že sme sa kvalifikovali ďalej. Myslím si, že vzhľadom na priebeh oboch stretnutí sme vo štvrťfinále zaslúžene. V prvom polčase sme hrali veľmi dobre, našu obrannú líniu sme vytiahli pomerne vysoko. Súper po prestávke zmenil svoju hru a mali sme to ťažšie. Museli sme hráčov City napádať, pretože ak im dovolíte hrať sa s loptou, ste ´mŕtvi´. Veľmi sa z tohto úspechu teším, a to najmä pre našich fanúšikov a pre francúzsky futbal," vyhlásil podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) tréner Monaka Leonardo Jardim.

Jediný bezgólový výsledok osemfinálovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2016/2017 sa zrodil v stredajšom odvetnom dueli medzi Atléticom Madrid a Bayerom Leverkusen. Vlaňajší finalista síce gólovo nepotešil publikum na Štadióne Vicenteho Calderóna, no vďaka triumfu 4:2 na nemeckej pôde postúpil do štvrťfinále štvrtý rok po sebe.

"Veľmi sa teším, chcel by som zagratulovať mojim hráčom. V posledných štyroch rokoch sa veľa vecí zmenilo, ale chlapci na ihrisku stále dávajú zo seba všetko. Je to dôležitý krok vpred pre celý klub. Liga majstrov je výnimočná súťaž, vážime si, že náš klub je medzi najlepšou osmičkou," vyhlásil podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) tréner Madridčanov Diego Simeone.

Do štvrťfinálových bojov Ligy majstrov postúpilo 8 mužstiev. Monako, Real Madrid, Dortmund, Bayern, Juventus, Atl. Madrid, Barcelona, Leicester.

Súvisiace články