Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Óda na futbalovú krásu! Najprv husle, potom famózna gólová akrobacia!
Zdielať na

Óda na futbalovú krásu! Najprv husle, potom famózna gólová akrobacia!

ZÁHREB / Vskutku nádherný gól dnes padol v záhrebskom derby! Rozhodne by bol ozdobou oveľa prestížnejších futbalových líg v Európe, než je tá chorvátska. No dôkaz o tom, že i ona má nespornú kvalitu, je naozaj rukolapný. Zrodil sa v súboji 19. kola 1. HNL medzi Dinamom a NK Lokomotiva.

V 89. minúte mestského derby viedli domáci 2:1 a práve v nej prišla trojbodová poistka ako lusk! Všetko to začal na ľavej strane iba 18-ročný obranca Dinama Borna Sosa, ktorý nasadil svojmu rovesníkovi Lovrovi Majerovi ukážkové jasle, unikol mu a odcentroval do šestnástky hostí.

No a v pokutovom území obrancovia NK Lokomotiva akosi "zabudli" na alžírskeho útočníka Hillala Soudaniho, ktorý sa nádherne zavesil do vzduchu a akrobatickým spôsobom famózne spečatil na konečných 3:1. Nejaké ďalšie obsiahle opisy sú zbytočné, jeho majstrovstvo treba jednoducho vidieť. 

29-ročný alžírsky kanonier prišiel do Dinama v roku 2013 a odvádza mu naozaj priam nezaplatiteľné služby. Veď v 93-och zápasoch v jeho farbách nasúkal súperom 44 gólov. Lokomotive dal dva a po víťazstve 3:1 stráca jeho Dinamo na vedúcu Rijeku po devätnástich kolách 6 bodov.

Súvisiace články