Zatiahnuté
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ďalšia futbalová bitka. Kopanec do tváre, zlomený nos
Zdielať na

Ďalšia futbalová bitka. Kopanec do tváre, zlomený nos

Bitky počas hokejových zápasov nie sú ničím výnimočným. V poslednom čase však čoraz častejšie kolujú svetom správy o poriadnych masteniciach na futbalových trávnikoch. Pekelne horúco bolo aj v závere zápasu druhej francúzskej ligy.

Bastia v ňom hostila futbalistov Lens a v závere duelu za stavu 2:2 sa po faule, ktorý bol očividne reakciou na predošlý súboj, strhla na ihrisku poriadna mela. Traja hráči - Gilles Cioni z Bastie a hosťujúca dvojica Gabriel Cichero, Samba Sow - obišli z incidentu s červenými kartami.

To však nebolo všetko. Vášne horeli aj po odchode z ihriska v tuneli vedúcom do šatní.  Dokonca až tak, že venezuelský obranca Lensu Cichero mal kopnúť riaditeľa Bastie Alaina Seghiho do tváre. Údajne mu tak spôsobil zlomeninu nosa, lícnej kosti a nadočnicového oblúka! Seghi má žalovať reprezentanta Venezuly na súde.

Pre Bastiu to nebol prvý takýto prehrešok v ročníku. "Opakované incidenty vážne škodia francúzskemu futbalu a samotnej Bastii," povedal prezident Francúzskej futbalovej ligy Frédéric Thiriez. Korzickí nacionalisti ho vzápätí obvinili z rasizmu. Na jeho slová tvrdo zareagoval hovorca separatistickej korzickej strany Jean-Phillippe Antolini: "Thierez systematicky rozpráva o Korzike s nenávisťou v hlase. Teraz opäť odsúdil Bastiu bez toho, aby poznal pozadie incidentu. Jeho slová mi pripomínajú časy dávno minulé. Bastia sa stala obeťou provokácie."

youtube

Súvisiace články