Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Favoriti Ligy majstrov nezaváhali, výbuch Bayernu v Rostove
Zdielať na

Favoriti Ligy majstrov nezaváhali, výbuch Bayernu v Rostove

GLASGOW / Dva tímy a oba z C-skupiny FC Barcelona a Manchester City si zabezpečili v stredu večer postup do jarného osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2016/2017.

"Barca", ktorá ide do "vyraďovačky" z prvého miesta, si poradila v Glasgowe s domácim Celticom 2:0 zásluhou dvoch gólov hviezdneho Argentínčana Lionela Messiho. "Citizens" remizovali na pôde Borussie Mönchengladbach 1:1 a s určitosťou skončia v "céčku" na druhom mieste, pre účastníka nemeckej I. bundesligy je útechou účasť v šestnásťfinále Európskej ligy. Za Borussiu nenastúpil proti Manchestru City slovenský stredopoliar László Bénes, ktorý sedel na lavičke náhradníkov.

V zamotanej B-skupine hral domáci SSC Neapol s Dynamom Kyjev len bez gólov, špílmacher slovenskej reprezentácie Marek Hamšík odohral v drese talianskeho klubu celé stretnutie. Hoci si "partenopei" udržali líderské postavenie, v záverečnom vystúpení 6. decembra v Lisabone s Benficou to nebudú mať vôbec jednoduché. Spomenutý portugalský šampión hral nerozhodne v Istanbule s Besiktasom 3:3, hoci viedol po prvom polčase 3:0. Po zmene strán dokázal turecký majster vyrovnať a nedovolil Benfice tešiť sa v predstihu z istej účasti v jarnom osemfinále LM. Ešte osem minút pred koncom bolo z pohľadu domácich 1:3, ale v 82. min Ricardo Quaresma premenil pokutový kop a v 89. min potešil priaznivcov Besiktasu vo Vodafone Arene kamerunský útočník Vincent Aboubakar.

Futbalisti Bayernu Mníchov prehrali prekvapujúco v Rostove s domácim FK 2:3 v stretnutí 5. kola D-skupiny hlavnej fázy Ligy majstrov. Už s istototu postupu do jarného osemfinále LM nastupujúci Mníchovčania viedli, ruský tím však otočil na 2:1 a hoci Juan Bernat vyrovnal, v 67. min Ekvádorčan v službách Rostova Christian Noboa rozhodol o prekvapujúcom triumfe domáceho mužstva. FK Rostov sa posunul na tretiu priečku v "déčku" pred PSV Eindhoven a zvýšil šancu na účasť v šestnásťfinále Európskej ligy. Holandský tím prehral podľa očakávania v Madride s domácim Atléticom 0:2 a ak chce ísť do šestnásťfinále EL, musí v záverečnom vystúpení zdolať Rostov. Atlético Madrid je s piatimi víťazstvami jediným tímom skupinovej fázy LM bez zaváhania a suverénnym víťazom D-skupiny.

V šlágri A-skupiny medzi londýnskym Arsenalom a Parížom Saint-Germain sa zrodil nerozhodný výsledok 2:2, oba tímy mali už pred týmto vzájomným duelom istú miestenku v jarnom osemfinále. Lepšie karty však má teraz parížsky klub, ktorý pri rovnosti bodov po 6. kole skončí vyššie ako anglický tím. V druhom dueli tejto skupiny sa v Sofii rozišli Ludogorec Razgrad s FC Bazilej tiež zmierlivo, ale 0:0.

Súvisiace články