Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Vojna s novinármi. Messi ohlásil bojkot mužstva Argentíny
Zdielať na

Vojna s novinármi. Messi ohlásil bojkot mužstva Argentíny

SAN JUAN / Lionel Messi namiesto stretnutia s médiami ako kapitán prečítal vyhlásenie za všetkých hráčov, že sa s novinármi nebudú rozprávať.

Dôvodom nie je len kritika ich výkonov, ale aj neprimerané zasahovanie do súkromia hráčov. "Na našu adresu zaznelo veľa obvinení a málo rešpektu. Vrcholom bol výstup o Ezequielovi Lavezzim. Ľudia to potom počujú a uveria tomu. Vieme, že viacerí z vás nehráte túto hru o nedostatku rešpektu, ale my sme sa rozhodli... Môžeme hrať dobre aj zle a vy o tom informovať. Ak sa však vŕtate v súkromí niekoho a nie po prvý raz, je to už vážne. Preto sme sa rozhodli, že nechceme byť súčasťou tejto hry a nekomunikovať s médiami," povedal Messi za celé mužstvo Argentíny. Video priniesol aj web ESPN. K slovám Messiho sa pridal aj tréner Edgardo Bauza.

"Nesúhlasím s kritikou hráčov. Každý z nich žije pre reprezentáciu svojej krajiny. Idú sa rozdať v národnom drese. Vždy chcú víťaziť a robia pre to maximum," cituje Bauzu portál FIFA. "Zápas proti Kolumbii nebol jednoduchý, ale mužstvo ho zvládlo výbore. Dobre sme bránili a nepúšťali Kolumbijčanov do šancí. Toto víťazstvo je pre nás nesmierne dôležité," dodal Bauza.

Súvisiace články