Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ján Kozák sa pustil do médií. Ako si to môžete dovoliť?
Zdielať na

Ján Kozák sa pustil do médií. Ako si to môžete dovoliť?

TRNAVA / Pre slovenskú futbalovú reprezentáciu to bol trinásty zápas v kalendárnom roku 2016, piaty s víťazným koncom. Bilancia je už priaznivá: 5 víťazstiev, 4 remízy a 4 prehry pri aktívnom skóre 18:12.

Ján Kozák na lavičke slovenskej futbalovej reprezentácie dosiaľ absolvoval dovedna 38 stretnutí, má vysoko pozitívnu bilanciu 21 víťazstiev, 8 remíz a 9 prehier, skóre je mimoriadne priaznivé 57:32. Debut pri A-mužstve zažil 14. augusta 2013 v prípravnom zápase v Bukurešti proti Rumunsku, ktorý sa skončil nerozhodne 1:1. Po zápase bol spokojný s výkonom svojich hráčov, bez servítky sa však pustil do novinárov, ktorým dáva za vinu, že v trnavskej City Aréne chýbali diváci.

"Škoda, čakal som, že príde plný štadión, chlapci by si to zaslúžili za svoj prístup k reprezentácii," neskrýval rozčarovanie lodivod Kozák. "Urobili naši hráči hlúposti, ale udiali sa všelijaké veci, utvorila sa taká atmosféra... Som z toho sklamaný. Sme malé Slovensko, stále hovorím, že sa musíme spojiť pre niečo a tešiť sa z takých vecí. Dnes prišli praví fanúšikovia; škoda, že ďalších sme odradili," uviedol skúsený kormidelník.

"Médiá majú veľkú silu. Povedzte mi jeden zápas v domácom prostredí, v ktorom by sa hráči nerozdali. A dať ich do polohy, že sú šupáci a nič nevedia... Fuj, hanba. Bodaj by sme v našich životoch dokázali to, čo oni. Je to pre mňa zarážajúce. Dobre nás reprezentujú, v Anglicku, v Taliansku, vedia o nich, a my doma ich dávame do polohy nejakých, čo nevedia loptu rozohrať, nevedia prihrať, nevedia nič. Ako si to niekto môže dovoliť? Hráči sem radi prídu a toto majú čítať na svoju adresu? Z veľa vecí som sklamaný, ale to, čo neviem ovplyvniť, to ťažko môžem. Ale život ide ďalej, ja budem stále poctivo robiť aj s tými chlapcami, aj s ďalšími, čo prídu."

"Ak niekto píše so zlosťou a nenávisťou, nech nepíše! Ak je niekto nespokojný so svojou robotou, nech ju nerobí. Keď niekto s tou novinárčinou nie je spokojný, keď si myslí, že nie je ohodnotený, tí hráči za to nemôžu..." ukončil tvrdé slová na stranu športových novinárov na tlačovej konferencii po víťaznom zápase s Litvou.

Súvisiace články