Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Český futbalista spáchal samovraždu, obesil sa v Turecku
Zdielať na

Český futbalista spáchal samovraždu, obesil sa v Turecku

Zdroj: twitter.com/FCViktoriaPlezen

PRAHA / Český futbalista a reprezentant František Rajtoral v sobotu zomrel. Tridsaťjeden ročný krajný obranca tureckého klubu Gaziantepspor sa podľa tureckých médií obesil vo svojom byte.

V piatok jeho tím hral hral zápas v tureckej lige a vyhral 2:1 nad tímom Konyasporu. František Rajtoral však sledoval zápas len z lavičky a do hry nezasiahol, píše český spravodajský web idnes na svojej stránke.

Neprišiel na tréning

Podľa informácií tureckého denníka Hurryiet Rajtoral neprišiel na tréning. Ľudia z jeho klubu ho išli preto hľadať k nemu domov. "Dnu sa svietilo, dvere boli však zamknuté. Zavolali sme políciu, bohužial je mŕtvy. Vyzerá to na samovraždu," uviedol pre turecký denník Hurryiet prezident futbalového klubu Ibrahin Kizil.

František Rajtoralj Rajtoral je odchovancom Příbrami, hrával za Ostravu, ale najlepšie roky prežil v Plzni. Získal s ňou dva tituly a dva postupy do Ligy majstrov. Pôsobil polroka aj v nemeckom Hannoveri. Potom sa zase vrátil do Plzne, odkiaľ vlani v lete prestúpil do Turecka," pripomína český spravodajský web idnes.

Odišiel do Turecka

Za české národné mužstvo dospelých nastúpil v štrnástich zápasoch. Bol účastníkom majstrovstiev Európy 2012 v Poľsku. V českej lige nastúpil do 284 zápasov a strelil 32 gólov.

Minulú sezónu v Plzni prišiel o trvalé miesto v základnej zostave, býval náhradníkom. Súčasný ročník začal ešte na západe Čiech, zasiahol do troch ligových zápasov a koncom augusta sa vydal do Turecka.

Tam odohral dvanásť ligových zápasov, ďalších sedem v pohári. Gaziantepspor je šesť kôl pred koncom na zostupovom mieste, chýba mu dva body na záchranu.

Súvisiace články