Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Santa Claus má aj futbalový tím. Jeho hráči však na deti nezabúdajú
Zdielať na

Santa Claus má aj futbalový tím. Jeho hráči však na deti nezabúdajú

Dlhoročné spory, kde vlastne býva Santa Claus už dávnejšie vyriešili Fíni. Možno viete, že ten, kto nosí darčeky, má trvalý pobyt neďaleko mestečka Rovaniemi. Ale tušili ste, že Santa Claus má aj svoje vlastné futbalové mužstvo?

Môžete ho volať ako chcete - Santa Claus, Ježiško, Dedo Mráz alebo aj po fínsky Joulupukki. Ale svoju jedinú originálnu kanceláriu má za polárnym kruhom pri mestečku Rovaniemi. Pred 20 rokmi dokonca vznikol futbalový tím FC Santa Claus, ktorý pôsobil v tretej najvyššej fínskej lige.

Pri hre nezabúdajú ani na darčeky pre deti

Teraz sa už futbalovým "elfom" až tak dobre nedarí, v lige skončili predposlední, ale aspoň majú čas na dôležitú prácu na pošte. "Toto je hlavná pošta nášho Joulupukkiho alebo vášho Ježiška. Keď nehráme futbal, pomáhame čítať listy od detí z celého sveta. Snažíme sa na ne aj odpovedať, je to skvelá práca," hovorí Jukka Markkanen, hráč tímu FC Santa Claus.

Prezident FC Santa Claus sa o robotu báť nemusí...

Tréner a prezident FC Santa Claus Juha Etelainen má svoju funkciu istú. Nikto ho z nej nikdy neodvolá. Ani keby jeho tím stále prehrával. "Santa miluje všetky športy, ale futbal špeciálne. Keď má čas, občas na naše zápasy príde. Dúfam, že mu robíme radosť," presvedčivo tvrdí Juha Etelainen.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články