Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Iba pre silné povahy! Moreno zlomil Shawovi nohu, Depayov gólový návrat
Zdielať na

Iba pre silné povahy! Moreno zlomil Shawovi nohu, Depayov gólový návrat

EINDHOVEN / Holandskému futbalovému klubu PSV Eindhoven vyšiel návrat do skupinovej fázy Ligy majstrov po sedemročnej prestávke na výbornú. Šampión z "krajiny tulipánov" dokonale zaskočil ostrieľaného anglického favorita Manchester United a zvíťazil 2:1.

Po stretnutí rezonovali predovšetkým dve udalosti - presný zásah MU v podaní Memphisa Depaya, v ostatnej sezóne ešte hráča PSV, a likvidačný zákrok Mexičana Héctora Morena, ktorý na začiatku duelu spôsobil hosťujúceho Lukovi Shawovi dvojitú zlomeninu pravej nohy. Moreno nedovolene atakoval manchesterského mladíka v 15. min duelu a zlomil mu holennú aj lýtkovú kosť. Následne sa približne desať minút nehralo, Shawovi museli dokonca nasadiť kyslíkovú masku.

"Hráč pribehol a v podstate mu zlomil nohu na polovicu. Bolo príšerné to vidieť. Je to také hororové zranenie, že ani nechcete vidieť opakovaný záber," povedal spolukomentátor televíznej stanice BT Sport a bývalý anglický reprezentant Michael Owen.

Tréner Manchestru United Louis van Gaal po stretnutí prezradil, že videl Shawa v šatni v slzách. Nádejného mladíka čaká operácia a niekoľkomesačná pauza. Existuje šanca, že si už v aktuálnej sezóne nezahrá. "Je to strašné. Chlapec prišiel do Manchestru v osemnástich. Mal to ťažké, ale v druhej sezóne sa rozohral k fantastickým výkonom a potom sa mu stane toto. Keď som prišiel do šatne, nezmohol som sa na žiadne slová smerom k nemu, pretože mal kyslíkovú masku a plakal. Nie som lekár, takže nemôžem povedať, ako dlho bude mimo hry. Dúfam, že si v tejto sezóne ešte kopne do lopty," cituje britský Daily Mail slová holandského kouča, ktorý k samotnému stretnutiu uviedol: "Po prvom góle sme mohli zvýšiť na 2:0, ale nestalo sa. Z prehry môžeme viniť len seba. Hráči PSV skórovali prakticky z ničoho."

 

Súvisiace články