Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Dva góly Depetrisa pri návrate! Na rozbehnutý Trenčín nestačili
Zdielať na

Dva góly Depetrisa pri návrate! Na rozbehnutý Trenčín nestačili

TRENČÍN / Duel úradujúceho slovenského majstra AS Trenčín proti FC Spartak Trnava v rámci 8. kola futbalovej Fortuna ligy mal v nedeľu podvečer zaujímavý priebeh, takmer 3500 divákov v hľadisku videlo až osem gólov a dramatické vyvrcholenie.

Trenčania po remíze s Ružomberkom si pripísali v domácom prostredí na vynovenom trávniku premiérové víťazstvo v sezóne 2015/2016, až poltucet doterajších stretnutí odohrali na súperovej pôde. Napriek tejto skutočnosti si hráči AS upevnili líderské postavenie, na čele klasifikácie najvyššej slovenskej súťaže majú osembodový náskok pred kvartetom prenasledovateľov v poradí MŠK Žilina (odohral o jeden zápas menej), DAC 1904 Dunajská Streda, ŠK Slovan Bratislava a Spartak Myjava.

Nový tréner Spartaka Ivan Hucko napriek trom streleným gólom "vonku" neuspel v prvom ligovom vystúpení na trnavskej lavičke. Potešili ho dva góly čerstvej posily Davida Depetrisa, ktorými z 1:4 na 3:4 zdramatizoval záver duelu. Kritiku z jeho úst si však vyslúžila umelá tráva v Trenčíne. "Bol to naozaj ťažký zápas, súper hral rýchlo a dobre kombinoval, my sme pokazili veľa jednoduchých lôpt. Umelý povrch nám nevyhovuje, nechcem to kritizovať, ale nemalo by sa podľa mňa hrať na takomto teréne," skonštatoval 50-ročný Hucko pre trnavský klubový web a doplnil: "Po prestriedaní sme sa zlepšili, ale máme pred sebou ešte veľa roboty. Dúfam, že na normálnej tráve potvrdíme, že vieme hrať futbal. Keby sme za nepriaznivého stavu 1:3 premenili šancu, mohol duel vyzerať inak, ale ´keby´ neplatí. Chalani sa snažili, no chýb bolo veľa, aby sme mohli uspieť. Depetris nám pomohol a ak bude dobre trénovať a dostane sa do dobrej fyzickej kondície, pomôže ešte viac."

V drese Spartaka zažila až trojica hráčov David Depetris, Aldo Baéz a Boris Godál návrat do starého známeho prostredia, keďže v Trenčíne už v minulosti pôsobili. Prvý menovaný Depetris, ktorý sa v AS stal dokonca kráľom strelcov slovenskej najvyššej súťaže (v ročníku 2012/2013 nastrieľal 16 gólov, pozn.), svoj návrat okorenil dvoma presnými zásahmi. "Dlhšie som nehral ligový zápas, bol som zvedavý, ako na tom budem. Zo začiatku som potreboval čas, aby som sa dostal do tempa. Snažil som sa podržať loptu, prihrať spoluhráčom. Tešia ma dva strelené góly, mrzí skutočnosť, že sme nedokázali bodovať. Pozitívom je, že mužstvo išlo ďalej aj za nepriaznivého stavu, makalo. Dokázali sme streliť dva góly a aspoň zdramatizovať zápas," vyjadril sa Depetris pre web Spartaka, kde ho pochválil kapitán trnavského mužstva Marek Janečka: "David potvrdil, že je šestnástkový hráč, ktorý vie gólmi pomôcť mužstvu. Taký typ futbalistu nám chýbal."

Súvisiace články