Polojasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Huste.tv: V šlágri triumf Žiliny, Papavasiliou s prvou prehrou
Zdielať na

Huste.tv: V šlágri triumf Žiliny, Papavasiliou s prvou prehrou

ŽILINA / Duel dvoch najúspešnejších futbalových klubov v novodobej ére samostatnej SR vyšiel oveľa lepšie domácej Žiline, ktorej hráči zdolali ŠK Slovan Bratislava presvedčivo 3:0.

Všetky góly padli už v prvom polčase, o presné zásahy MŠK v sieti reprezentanta Jána Muchu sa postarali postupne brazílsky legionár William Alves de Oliveira, nedávnu plnoletosť presnou strelou oslávil László Bénes (9. septembra mal 18 rokov) a "poistku" pridal Jaroslav Mihalík.

"V prestížnom zápase neboli dôležité iba efektívne zakončenia v prvom polčase, ale aj celistvý výkon v obrane. Kvalitného súpera sme dominantne zdolali. Lacko (Bénes, pozn.) si dal k osemnástinám sám darček, čo nás veľmi teší. Treba však byť pokorný, pretože Slovan je možno na začiatku nejakého procesu," citovala oficiálna internetová stránka žilinského klubu slová trénera MŠK Adriána Guľu, ktorý napriek trojgólovému víťazstvu nebol úplne spokojný: "Zápas ukázal, že musíme zlepšiť štandardné defenzívne situácie. Stále máme na čom pracovať."

Cyperský tréner "belasých" Nikodimos Papavasiliou po dvoch víťazstvách utrpel prvú prehru vo funkcii. Nemusela byť pre Slovan taká krutá, keby za stavu 0:1 netrafil v 23. min František Kubík len do pravej žrde Volešákovej bránky. Navyše, ani ďalšie príležitosti hostia nevyužili. Skúsený Róbert Vittek, ktorý nebol celkom zdravotne v poriadku, zostal na lavičke náhradníkov. "Vedeli sme, že Žilina má kvalitné mužstvo s mladými hráčmi, ktorí budú behať 90 minút. Nevyšiel nám už vstup do stretnutia, už v 4. min sme inkasovali. Potom sme si utvorili dve-tri šance, z ktorých sme mohli vyrovnať. Trafili sme však len žrď. Naopak, dostali sme ešte dva góly a prakticky sme si prehrali zápas už za prvý polčas," hodnotil sobotňajší súboj v Žiline pre oficiálny klubový web 45-ročný rodák z Limassolu Papavasiliou a doplnil: "Po prestávke sme skúšali niečo zmeniť. Vysunuli sme napádanie vyššie, opäť sme mali príležitosti, ale znova bez gólu. Niektorí hráči ma výkonom a prístupom uspokojili viac, iní menej. Som však presvedčený, že deň za dňom, týždeň za týždňom sa budeme posúvať vpred. V tréningoch mužstvo pracuje veľmi dobre. Žiaľ, začali sme v rozbehnutej sezóne a niektorí súperi sú napríklad aj z hľadiska fyzickej pripravenosti na tom lepšie. Pracujeme na tom, aby sme tento ich náskok zmazali a zároveň dosahovali čo najlepšie výsledky."

Futbalisti Žiliny sa dotiahli na Slovan, so 14 bodmi im v tabuľke Fortuna ligy patrí lepším skóre 2. miesto, navyše majú spomenutú dohrávku úvodného kola v Podbrezovej k dobru. "Belasí" sú momentálne za Dunajskou Stredou štvrtí v klasifikácii najvyššej slovenskej súťaže, tiež so 14 bodmi.

Súvisiace články