Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Copa América: Paraguaj po štyroch rokoch opäť zastavil Brazíliu
Zdielať na

Copa América: Paraguaj po štyroch rokoch opäť zastavil Brazíliu

CONCEPCIÓN / Futbalisti Brazílie po štyroch rokoch opäť nezvládli vo štvrťfinále Copa América rozstrel zo značky 11 m proti Paraguaju a ich súperi sa v Čile tešili z postupu do utorkového semifinále proti Argentíne.

V riadnom hracom čase sa v Concepcióne duel Brazília - Paraguaj skončil 1:1, v penaltovej lotérii uspeli hráči nefavorizovaného mužstva 4:3. Pred štyrmi rokmi nepremenili "kanárici" v rozstrele ani jeden pokutový kop.

Brazílčania herne na tohtoročnom Copa América neoslnili, ale víťazstvo Paraguaja je menším prekvapením. Brazília, ktorej chýbala dištancovaná hviezda Neymar, prvýkrát od roku 1953 prehrala so svojím susedom zápas, v ktorom vyhrávala. V 15. min otvoril skóre Robinho. Paraguaj toho veľa favoritovi nedovolil, jeho hráči boli najmä po prestávke nebezpeční. V 72. min vyrovnal z pokutového kopu Derlis González po predchádzajúcej ruke Thiaga Silvu. Bol to len tretí gól Paraguaja v posledných deviatich zápasoch proti Brazílii. V penaltovom rozstrele netrafil Everton Ribeiro bránku, Douglasova Costova lopta skončila vysoko nad a v piatej sérii poslal Derlis González svoj tím do semifinále.

V druhom polčase sme nehrali dobre, mali sme však šance rozhodnúť zápas. Paraguaj pri všetkej úcte nie jedným z najlepších tímov na turnaji. Nedokázali sme rozhodnúť zápas a potom sme pykali,“ hodnotil duel Robinho.

1/4-finále Copa América v Čile:

CONCEPCIÓN
Brazília - Paraguaj 1:1 (1:0) - 3:4 na strely zo značky 11 m
Góly: 15. Robinho - 72. D. González (z pok. kopu)