Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Argentína do semifinále na Copa América. Kolumbia padla v rozstrele!
Zdielať na

Argentína do semifinále na Copa América. Kolumbia padla v rozstrele!

VIŇA DEL MAR / Futbalisti Argentíny sa stali tretími semifinalistami kontinentálneho šampionátu Copa América v Čile.

V piatkovom štvrťfinále vo Viňa del Mar prekonali Kolumbijčanov až v rozstrele z 11 m. Po riadnom hracom čase platila bezgólová patová situácia, nepredlžovalo sa. V "lotérii" z bieleho bodu využil favorit tretí mečbal: v siedmej sérii sa o rozhodujúci zásah postaral Carlos Tévez, v ostatnej sezóne hráč Juventusu Turín. Pred ním sa to nepodarilo Lucasovi Bigliovi a Marcosovi Rojovi.

Argentínčania sa radujú zaslúžene, v dueli mali prevahu (napríklad vyjadrenú 75-percentným držaním lopty v prvom polčase) a množstvo šancí, Kolumbijčanov držal brankár David Ospina.

"Neskutočné. Bol to náš zatiaľ najlepší zápas na tomto podujatí," vyhlásil ofenzívny klenot Argentínčanov Lionel Messi z FC Barcelona.

"Čelili sme skvelému mužstvu. Museli sme to zohľadniť pri stanovovaní prístupu. Pokúsili sme sa súpera zaskočiť z taktickej stránky. Žiaľ, v rozstrele sme dostali od osudu ten nesprávny lístok," skonštatoval gólman Arsenalu Londýn Ospina.

Argentínčania, ktorí čakajú na veľkú trofej už 22 rokov, budú v utorok medzi najlepšími štyrmi hrať s postupujúcim zo sobotňajšieho štvrťfinále Brazília - Paraguaj (23.30 h SELČ, Concepción). Pondelňajšiu semifinálovú dvojicu utvorili Čile a Peru.