Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
LM: Najťažší možný súper pre Trenčín v 2. predkole
Zdielať na

LM: Najťažší možný súper pre Trenčín v 2. predkole

Zdroj: SITA

NYON / Slovenský futbalový majster AS Trenčín sa v druhom predkole Ligy majstrov 2015/2016 stretne s rumunským šampiónom Steauou Bukurešť.

Rozhodol o tom pondelkový poludňajší žreb vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA). Trenčania figurovali medzi nenasadenými mužstvami. Prvé meranie síl o postup do 3. predkola LM je na programe v termíne 14. alebo 15. júla na Slovensku (s najväčšou pravdepodobnosťou v Žiline), odveta sa uskutoční 21. alebo 22. júla v rumunskej metropole.

Ak futbalisti Trenčína postúpia do ďalšej kvalifikačnej fázy o účasť v hlavnej súťaži najprestížnejšieho európskeho pohára, budú nasadení. Na postupujúcich zo spomenutého tretieho predkola (28. a 29. júla., resp. 4. a 5. augusta) ešte čaká dvojzápas play-off (18. a 19. augusta, resp. 25. a 26. augusta).

Martin Ševela (tréner AS Trenčín): "Pri žrebe si veľmi nenavyberáte, musíte všetko brať, ako príde. Myslím si, že Steaua je prijateľný súper, s ktorým sa môžeme popasovať o dobrý výsledok. Na druhej strane je rumunský futbal veľmi kvalitný, pred dvoma rokmi sme mali možnosť vzájomnej konfrontácie. V 3. predkole Európskej ligy sme hrali proti mužstvu Astra Giurgiu a po domácej prehre 1:3 sme remizovali v odvete u súpera 2:2 a nepostúpili do play-off. Našou úlohou je zodpovedne sa pripraviť na Steauu. Dôležité bude, aby sme v prvom domácom meraní síl neinkasovali, pohárová matematika je v tomto smere jasná. Určite nebudeme hrať na 0:0, pôjdeme za gólmi. V odvete nastúpime rovnako ako pred dvoma rokmi na Národnom štadióne v Bukurešti, ktorý je veľmi pekný. Percentuálne šance na postup nechcem konkretizovať, jedno je však isté: oni musia, my chceme."

Súvisiace články