Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vieme kde chce hrať AS Trenčín domáce zápasy predkôl LM
Zdielať na

Vieme kde chce hrať AS Trenčín domáce zápasy predkôl LM

BRATISLAVA / Futbalisti AS Trenčín odštartujú svoju púť v Lige majstrov 2015/2016 v druhom predkole 14./15. a 21./22. júla.

Zverenci trénera Martina Ševelu by chceli domáci duel odohrať na štadióne v Žiline.

"Máme nejaké alternatívy. Žilina je však pre nás jednoznačne najlepšie riešenie. Veľmi radi by sme tam nastúpili, hoci si uvedomujeme, že aj MŠK ako vicemajster bude účinkovať v kontinentálnej súťaži UEFA, a to v Európskej lige. S vedením žilinského klubu musíme nájsť spoločnú reč," uviedol v pondelok podvečer pre agentúru SITA generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.

Pred rokom nastúpili hráči Trenčína na zápas 2. predkola Európskej ligy proti srbskému tímu FK Vojvodina Nový Sad v Dubnici nad Váhom (17. júla 2014 - víťazstvo 4:0, pozn.) a po postupe do 3. predkola nastúpil AS proti anglickému tímu Hull City už pod Dubňom v Žiline (31. júla 2014 - výsledok 0:0, odveta 7. 8. - výsledok 1:2, do play-off EL postúpil Hull City). "Opakujem, najradšej by sme hrali od začiatku nášho pohárového účinkovania v Žiline. Vlani s Hullom to bol pre všetkých veľký futbalový zážitok. Chceme utvoriť výborné prostredie, adekvátne tejto súťaži. Liga majstrov má predsa len vyšší kredit ako Európska liga. Samozrejme, že v hre je aj Dubnica. Myslím si, že na predkolá Ligy majstrov aj tento štadión vyhovuje, museli by sme však urobiť pár potrebných zásahov. Verím, že napokon vyjde alternatíva so Žilinou," poznamenal Róbert Rybníček.

Žreby prvých dvoch predkôl Ligy majstrov i Európskej ligy 2015/2016 sa uskutočnia 22. júna.