Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Žiline rekordná návšteva a duel bez víťaza
Zdielať na

V Žiline rekordná návšteva a duel bez víťaza

ŽILINA / Zápas dvoch tabuľkovo najlepších slovenských futbalových tímov MŠK Žilina a AS Trenčín sa v nedeľu večer pred rekordnou tohtosezónnou návštevou 6397 divákov skončil zmierlivo 1:1.

Tento rezultát 21. kola, o ktorý sa vo výbornej atmoséfre pod Dubňom postarali v 13. min Jaroslav Mihalík, resp. v 81. Jakub Holúbek, dáva obom najvážnejším ašpirantom na majstrovský titul reálnu šancu vystúpiť na vrchol. Pre Žilinu by to bol siedmy primát v novodobej ére samostatnej SR, pre Trenčín premiérový. V predposlednom 32. kole Fortuna ligy AS privíta 23. mája MŠK, doterajšie dve vzájomné konfrontácie v tomto súťažnom ročníku sa skončili nerozhodne: tá prvá v rámci 10. kola na trenčianskom trávniku 2:2 (góly: 59. a 90.+ Emmanule Edmond - 31. Matej Jelič, 38. Jozef Piaček).

"Diváci videli nadštandardný ligový zápas. Hralo sa vo vysokom tempe, Trenčín bol v prvej časti lepší, ale po zmene strán sme kontrolovali duel. Lukáš Čmelík mal šancu, tá sa však gólom neskončila a súper dokázal udrieť. Teší ma, že v akcii bolo veľa mladých futbalistov. Toto je smer, ktorým sa treba uberať. Bez ohľadu na výsledok má výkonnosť tímu stúpajúcu tendenciu," hodnotil nedeľňajší duel 39-ročný kormidelník Žiliny Adrián Guľa. Jeho zverenci v doterajších jedenástich domácich vystúpeniach v tejto fortunaligovej sezóne neprehrali: osemkrát zvíťazili a trikrát hrali nerozhodne, postupne so Senicou (18. októbra - 1:1 v 14. kole), nováčikom z Podbrezovej (5. novembra - 0:0 v 17. kole) a v nedeľu s Trenčínom.

Guľov vekový rovesník na lavičke Trenčína Martin Ševela bol spokojný s hernou úrovňou stretnutia i výsledkom. "Zaujímavý futbal z oboch strán a náročný duel po všetkých stránkach. V prvom polčase sme mali o niečo navrch, v druhom dominovali domáci. Som rád, že sme dokázali streliť gól a uhrať remízu. Žilinský súper nám neodskočil, deľba bodov je spravodlivá a liga bude naďalej interesantná."

O jediný gól MŠK sa v nedeľňajšom stretnutí postaral z priameho kopu Jaroslav Mihalík. "Nešlo len o náhodu, štandardné situácie poctivo trénujem na tréningoch. Som rád, že mi to tam padá," citoval klubový web slová 20-ročného mládežníckeho reprezentanta, ktorý zaťažil konto súperov v ligovej sezóne 2014/2015 už deviatimi presnými zásahmi. "Pre nás hráčov je len dobré, že prišlo toľko ľudí na futbal, bodaj by chodili v takomto počte aj na ďalšie stretnutia. Podľa mňa sa stretli dve najlepšie mužstvá v slovenskej lige, my sme však mali vyhrať. Napokon musíme zobrať aj bod, sme stále na prvom mieste tabuľky," doplnil J. Mihalík. 

Súvisiace články