Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Messi prekonal španielsky rekord v počte hetrikov
Zdielať na

Messi prekonal španielsky rekord v počte hetrikov

BARCELONA / Futbalista FC Barcelona Lionel Messi prekonal španielsky rekord v počte trojgólových zápasov vo všetkých súťažiach.

V nedeľu sa na vysokej výhre 6:1 nad Rayom Vallecano podieľal už 32. hetrikom v kariére v seniorskom tíme Barcelony, čím o jeden prekonal doterajší rekord Telma Zarru. Messi je s 24. trojgólovými stretnutiami tiež rekordérom La Ligy, o jeden menej má na svojom konte Cristiano Ronaldo.

Barcelona sa v nedeľu dostala na prvé miesto tabuľky prvýkrát po vyše štyroch mesiacoch, keďže Real Madrid v sobotu zaváhal v Bilbau. Naposledy bola prvá po deviatom kole. Katalánci hrali bez vykartovaného Neymara, ale na ich hre to nebolo vidieť. Okrem Messiho sa dvakrát presadil Luis Suárez, ktorý dal v posledných štyroch súbojoch šesť gólov, a jeden presný zásah pridal stopér Gerard Piqué. Messimu na hetrik stačil úsek medzi 56. až 68. minútou. V tejto sezóne má na svojom konte už 41 gólov v 38 stretnutiach, hranicu 40 presných zásahov prekonal v šiestom ročníku v rade.

"Sústreďujeme sa na naše výkony. V konečnom dôsledku len jeden tím vyhrá ligu, len jeden pohár a len jeden Ligu majstrov. Budeme sa naďalej poctivo pripravovať, aby sme boli úspešní, keďže vieme, že súperi majú rovnaké ciele," uviedol tréner Barcelony Luis Enrique.

sita

Súvisiace články