Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na zdravie! Spartak Trnava má ako prvý svoje pivo Spartakovec
Zdielať na

Na zdravie! Spartak Trnava má ako prvý svoje pivo Spartakovec

TRNAVA / Spartak Trnava má ako prvý slovenský futbalový klub vlastné pivo a energetický nápoj.

Trnavčania oficiálne predstavili novinky so zhodným názvom Spartakovec v pondelok popoludní. Zlatistý mok pochádza z juhočeského pivovaru Bohemia Regent so sídlom v Třeboni. Informuje o tom server účastníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže a momentálne aj 1. predkola Európskej ligy UEFA.

"Ide o jeden zo šiestich najstarších pivovarov na svete. Pivo vyrábajú tradičnou českou receptúrou, používajú žatecký chmel a moravský slad, ktoré sú celosvetovo uznávané. Zároveň obsahuje vodu z artézskych studní, ktoré sa nachádzajú neďaleko pivovaru," povedal Peter Babička zo spoločnosti Distrib Capital, ktorá pre Spartak zabezpečuje distribúciu piva. Český výrobca charakterizuje pivo ako "stredne prekvasené s jemne horkou chmelovou chuťou, ktorú ocenia najmä znalci pre dennú konzumáciu." Na etikete sa okrem klubového znaku vynímajú aj tváre piatich spartakovcov - Erika Saba, Martina Mikoviča, Dobrivoja Rusova, Jána Vlaska a Mareka Janečku.

"Je to pre mňa česť, že som sa dostal medzi piatich hráčov, ktorí sú na etiketách. Vnímam to ako odmenu za minulú sezónu, pekné gesto od klubu," povedal stredopoliar Erik Sabo. "Spartak má vlastnú televíziu, teraz pivo a energy drink. Tešíme sa z toho aj v kabíne, predpokladám, že podobné novinky budú pribúdať," pridal sa Martin Mikovič.

Priamo na zápasoch Spartaka sa bude čapovať len desiatka, tak dovoľuje reglement Fortuna ligy. Fľašková jedenástka bude v predaji už od stredy v oficiálnom fanshope na Dolnopotočnej ulici, neskôr aj v menších obchodoch s potravinami v rámci Trnavy a okolitých obciach. Okrem piva má klub už aj vlastný energetický nápoj. Vyrába sa v Rakúsku, má podobnú farbu a chuť ako jednotka na trhu v tomto segmente.

Súvisiace články