Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Keď dvaja kľačia, neznamená to to isté
Zdielať na

Keď dvaja kľačia, neznamená to to isté

SALVADOR / Ponížení kľačali, oslavujúci takisto. Španielsky stredopoliar Xavi Hernández označil piatkovú prehru 1:5 proti Holandsku v B-skupine MS 2014 vo futbale za jeho najhoršiu v kariére. Skúsený 34-ročný záložník len ťažko hľadal na výkone jeho tímu niečo dobré.

"Bol to hrozný zápas a skončil sa debaklom. Všetko sme robili zle," povedala ikona Barcelony, ktorá napriek vysokej prehre myslí pozitívne. "Stále žijeme," poznamenal stredopoliar FCB. Xavi odohral v španielskej reprezentácii 134 zápasov a počas kariére sa podieľal na zisku 26 trofejí na klubovej či reprezentačnej úrovni.

Ponížení kľačali, oslavujúci takisto

Úradujúci majstri sveta Španieli sa vystavili do nezávideniahodnej situácie, keď v ostávajúcich dvoch dueloch musia zvíťaziť, aby postúpili do osemfinále. Obrazne povedané kľačali pred svojim súperom a ten ich zoťal.  Víťaz oslavoval ako Arjen Robben na našej snímke takisto pokľačiačky. Ako vnímal tento zápas celý svet?

Španielska katastrofa, Robben sa hral ako na ulici

Ohlasy svetových médií na výsledok stretnutia B-skupiny na XX. MS vo futbale v Salvadore Holandsko - Španielsko (5:1):


Globo (Braz.): "Gólový letec Van Persie. Holandsko dalo aktuálnemu majstrovi sveta poriadnu facku. Van Persie, Robben a spol. sa so Španielskom nemaznali."

Marca (Šp.): "Poníženie pred celým svetom! Van Persie a Robben sa pomstili v druhom polčase za finále z roku 2010."

Mundo Deportivo (Šp.): "1:5 - Holandsko sa posmieva. Absolútna katastrofa výberu, v ktorom všetko zlyhalo. Počnúc Casillasom, Piquém a Ramosom."

AS (Šp.): "Obrovský prepadák. Po vysokej prehre 1:5 si Španielsko komplikuje postup zo skupiny."

El País (Šp.): "Robben vyšiel z tieňa spred štyroch rokov. Kalich horkosti vypili Ramos s Piquém. Robben sa s nimi pohral ako na ulici."

Olé (Arg.): "Knokautovaný Del Bosque, priamočiarosť Holandska."

The Guardian (V.Brit.): "Španielsko ponížené divokou a výbušnou hrou Holandska. Odplata Arjena Robbena. Bývali časy, keď bolo Španielsko lepšie."

De Telegraaf (Hol.): "Neporovnateľná odveta. Oranjes zmasakrovali Španielsko. Krásny štart, ktorý si Louis Van Gaal prial."

De Volkskrant (Hol.): "Snívali sme, ale bola to skutočnosť. Jeden z najpamätnejších zápasov v histórii. Holandský tím oslnil svet."

Bild (Nem.): "Robben potopil španielských obhajcov titulu. Holandsko je nový favorit na titul majstrov sveta."

Sport-Express (Rus.): "Do zápasu s Holandskom nedostali Španieli päť gólov jednom stretnutí vyše polstoročia. Je to presne 51 rokov, keď 13. júna 1963 v Madride v priateľskom zápase kruto prehrali so Škótmi 2:6."

Blick (Švaj.): "Holandská demolácia majstrov sveta. Casillas prosí fanúšikov o prepáčenie."

Sportwereld (Belg.): "Totálny rozklad Španielov. Holanďania sa im pomstili za finále MS 2010, no výsledok 5:1 nik nečakal. Oranjes boli v niektorých štatistikách horší, avšak na góly vyhrali jednoznačne."

La Gazzetta dello Sport (Tal.): Šou Robbena a Van Persieho zmietla Španielov. Revanš za finále v JAR. "La Roja" budú mať v zápase s Čile nôž na krku."

Súvisiace články