Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Čo sa deje v Brazílii? Rozhodcovia znovu zlyhali!
Zdielať na

Čo sa deje v Brazílii? Rozhodcovia znovu zlyhali!

NATAL / Hrdinom mexickej reprezentácie v piatkovom zápase na XX. majstrovstvách sveta vo futbale proti Kamerunu (1:0) sa stal útočník Oribe Peralta.

Tridsaťročný zakončovateľ zariadil najtesnejšie víťazstvo Stredoameričanov v dueli A-skupiny, keď po hodine hry prekonal afrického brankára Charlesa Itandjeho.

Mexičania našli v Perlatovi strelca, ktorý je schopný rozhodovať dôležité stretnutia. Od budúcej sezóny hráč Clubu América sa pred necelými dvoma rokmi postaral dvoma gólmi o úspech "trikolóry" vo finále olympijského turnaja v Londýne nad Brazíliou (2:1). V kvalifikácii o postup na svetový šampionát MS 2014 dal úctyhodných 10 gólov, z toho až päť dosiahol v interkontinetálnej baráži s Novým Zélandom. A to proti Kamerunu ani nemusel nastúpiť, prednosť mohol dostať útočník Manchestru United Javier "Chicharito" Hernández. Ten však nemá dobrú formu, preto kouč Mexičanov Miguel Herrera uprednostil Peraltu.

V piatkovom zápase v Natale poznačenom počas celého priebehu lejakom sa opäť nevyznamenali rozhodcovia. Hlavný arbiter Wilmar Roldán z Kolumbie neuznal v priebehu prvej štyridsaťpäťminútovky až tri góly. Pri zásahu Afričanov mal pravdu, ale v dvoch situáciách, keď skóroval Giovani dos Santos, sa pomýlil na základe signalizácie svojho asistenta. Opakované zábery odhalili, že spomenutý Mexičan ani v jednom prípade nestál v ofsajde. "Môj tím odviedol kusisko dobrej práce. Vynikajúco sme sa vyrovnali aj so skrivodlivosťou od rozhodcu, ktorý nás obral o dva regulárne góly. Som hrdý na mojich zverencov, že sa po týchto nepriaznivých momentoch nezlomili, bojovali a vydreli tesné víťazstvo," zhodnotil Herrera.

Rozhodcovia na seba negatívne upozornili už vo štvrtkovom otváracom súboji MS 2014 medzi domácou Brazíliou a Chorvátskom. Japonec Juiči Nišimura v záverečnej fáze zápasu nesprávne nariadil pokutový kop za zákrok Dejana Lovrena na Freda a tým značne dostal na koňa "selecao". Navyše, Ázijčan všeobecne pri sporných momentoch jasne uprednostňoval päťnásobných svetových šampiónov.

Súvisiace články