Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Casillas môže v Brazílii prekonať viacero rekordov
Zdielať na

Casillas môže v Brazílii prekonať viacero rekordov

Zdroj: TASR

BRASÍLIA / Brankár španielskej futbalovej reprezentácie Iker Casillas môže počas majstrovstiev sveta v Brazílii prekonať viaceré rekordy. O svoje historické zápisy v štatistikách môžu prísť Walter Zenga, Fabien Barthez, Peter Shilton, Brad Friedel i Jan Tomaszewski.

Casillas v zápasoch majstrovstiev sveta neinkasoval už 433 minút. Naposledy ho prekonal Rodrigo Millar z Čile v skupinovej fáze šampionátu 2010 v JAR. Ak Casillas v piatok nastúpi a neinkasuje od holandských hráčov do 85. min, prekoná doterajšie maximum Waltera Zengu. V roku 1990 na domácom šampionáte Talian nedostal gól 517 minút. Neinkasovať takmer počas celého stretnutia od zvyčajne ofenzívne naladených Holanďanov bude pre španielsku defenzívu náročné. "Chceme začať šampionát dobrým výsledkom. O úspechu rozhodnú maličkosti, od prvej minúty budeme maximálne koncentrovaní," povedal Casillas.

Ak si udrží brankár "La furie roja" čisté konto, bude to piaty španielsky duel na MS bez inkasovaného gólu po sebe. Rovnako dlhú sériu dosiahli len Taliani v roku 1990 a Švajčiari na turnajoch 2006 a 2010. "Helvéti" pritom v Nemecku 2006 neinkasovali ani v jednom zápase, ale v rozstrele stroskotali už v osemfinále na Ukrajincoch.

Ak brankár Realu Madrid chytí na šampionáte počas riadneho hracieho času aspoň jeden pokutový kop, stane sa lídrom v tejto štatistike. V súčasnosti sa o rekord s dvoma chytenými jedenástkami delí s Friedelom a Tomaszewským.

Casillasa doteraz na MS neprekonali hráči súpera v siedmich dueloch. Ak sa mu to podarí v Brazílii ešte trikrát, vyrovná sa Shiltonovi a Barthezovi. Informácie zverejnil web rozhlasovej stanice Cadena Ser.

Súvisiace články