Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Košice víťazom Slovnaft Cupu! V Myjave sa pobili fanúšikovia
Zdielať na

Košice víťazom Slovnaft Cupu! V Myjave sa pobili fanúšikovia

MYJAVA / Futbalisti MFK Košice sa po roku 2009 stali druhýkrát v histórii pod týmto názvom víťazmi slovenskej pohárovej súťaže.

Vo štvrtkovom finálovom zápase 45. ročníka, tretíkrát s názvom Slovnaft Cup, zdolali "východniari" na trávniku v Myjave favorizovaného obhajcu prvenstva ŠK Slovan Bratislava 2:1 (1:1). "Belasí" nepridali svoj siedmy pohárový triumf v ére samostatnej SR.

Najskôr sa presadili hráči Slovana, keď už v 6. min peknú akciu dvojice Soumah - Milinkovič zakončil bez problémov zblízka Vittek. Košičania odpovedali po polhodine hry: veľkú chybu brankára Slovana Perniša využil v 31. min O. Diaby, ktorý ho prehlavičkoval a vyrovnal. Rozhodnutie priniesla 74. minúta, keď po centri O. Diaby hlavičkoval Bukata do siete Slovana.

sita

Pred samotným začiatkom finálového zápasu skupina fanúšikov z tábora belasých preskočila bariéry na štadióne a vnikla na trávnik. Rozbehli sa ku košickému sektoru a vyzývali ich na bitku. Usporiadatelia ich našťastie rýchlo zahnali späť. Podľa posledných informácií traja fanúšikovia Košíc utrpeli zranenia, k slovu sa tak dostala aj myjavská sanitka. Jeden Košičan dokonca zostal v bezvedomí po zásahu kameňom do oblasti hlavy.

Slovnaft Cup 2013/2014 - finále - Myjava:

ŠK Slovan Bratislava - MFK Košice 1:2 (1:1)

Góly: 6. Vittek - 31. O. Diaby, 74. Bukata, ŽK: 50. Milinkovič - 80. Korijkov, 90.+ Šinglár, rozhodovali: Jaška - Balko, Kubačka

Slovan Bratislava: D. Perniš - Bagayoko, Gorosito, B. Niňaj, Kolčák (79. A. Kováč) - Bagi - L. Peltier, Halenár, Soumah (58. K. Mészáros), Milinkovič - Vittek (85. D. Hudák)
MFK Košice: Tofiloski - P. Kavka, Bašista (78. T. Huk), Ostojič - Korijkov, Šinglár (90.+ L. Urban) - Viazanko, Bukata, L. Djordjevič (81. Haskič), Sekulič - O. Diaby

Na myjavskom trávniku videli diváci prvý finálový gól už v 6. min, o ktorý sa postarali favoizovaní hráči Slovana Bratislava. Peknú akciu založil Soumah, vysunul Milinkoviča a jeho prízemný center zužitkoval z dvoch krokov kanonier Vittek - 1:0. Hra bola vyrovnaná, Košičania mali percentuálne viac loptu na kopačkách, "belasí" hrozili z prečíslení, chýbala im však finálna prihrávka. V 27. min O. Diaby ešte na hranici šestnástky nespracoval dlhý pas z vlastnej polovice, ale onedlho sa už mohli "východniari" tešiť práve jeho zásluhou. Center do pokutového územia Slovana hlavičkou nadvihol stopér Niňaj smerom na vlastnú bránku, následný súboj O. Diaby - Perniš po veľkom zaváhaní gólmana bratislavského mužstva vyhral v 31. min útočník MFK a bolo vyrovnané. "Belasí" sa po inkasovaní rýchlo spamätali a Vittek tvrdou strelou vyskúšal pozornosť Tofiloského, ten však výborne zasiahol. V 39. min Peltier v dobrej pozícii nenašiel spoluhráča a skúsený Šinglár vyriešil túto situáciu. V závere prvého dejstva skončila štandardka Milinkoviča nad bránkou Košíc.

Po zmene strán mali prvú výraznejšiu príležitosť na skórovanie hráči MFK. Srbský legionár Djordjevič sa z pravej strany rútil v 57. min sám na bránku Slovana, ale zakončil nedôrazne a Perniš si s jeho pokusom poradil. V 62. min sa cez dvoch protihráčov nádherne uvoľnil Milinkovič, vystrelil však nepresne. Bratislavský tím nepotvrdzoval v Myjave rolu favorita zápasu a napokon pykal. Tečovaný center O. Diabyho v 74. min poslal Bukata hlavou do Pernišovej siete - 1:2. Záverečný tlak "belasých" a šanca Mészárosa už nepriniesla zmenu skóre, a tak po záverečnom hvizde rozhodcu Jašku prepukla víťazná radosť košického tímu.

Súvisiace články