Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
VIDEO. Bayern prehral s Dortmundom. Guardiolu trápi defenzíva
Zdielať na

VIDEO. Bayern prehral s Dortmundom. Guardiolu trápi defenzíva

MNÍCHOV / Čerstvý nemecký futbalový majster Bayern Mníchov prehral v tamojšej najvyššej súťaži I. bundeslige druhý zápas za sebou, keď v sobotu nestačil na Borussiu Dortmund.

Bavori prehrali na vlastnom trávniku 0:3, pričom zaznamenali prvú domácu ligovú prehru od októbra 2012. V drese vestfálskeho klubu sa postupne strelecky presadili Henrik Mchitarjan, Marco Reus a Jonas Hofmann. Predovšetkým hra prvého menovaného potešila trénera Dortmundu Jürgena Kloppa:

"Po odvetnom zápase s Realom, v ktorom nepremenil niekoľko šancí, miestami vyzeral, ako by mal na chrbte ťažký batoh. Myslím si, že strelený gól mu v dobrom pomôže," vyhlásil pre portál goal.com 46-ročný rodák zo Stuttgartu, ktorý v sobotu viedol Borussiu v jubilejnom 200. zápase. "Ak porazíte Bayern 3:0, môžete hovoriť o takmer dokonalom výkone," doplnil Jürgen Klopp.

Bayernu nevyšiel ďalší zápas

Tréner domácich Pep Guardiola po porážke priznal, že Bayern nehral podľa jeho predstáv. "Gratulujem Dortmundu k víťazstvu. V prvom polčase sme sa nevedeli dostať k našej typickej hre a po zmene strán sme sa snažili niečo s výsledkom urobiť. Problémom, ktorý máme, odkedy sme získali titul, je naša defenzíva. Dnes sme v tejto fáze nepredviedli dobrú hru," cituje Guardiolu portál Abendzeitung München.

V zápase sa ľahko zranil brankár Mníchovčanov Manuel Neuer. Opora medzi troma žrďami bavorského tímu odchytala pre zranenie lýtka len prvý polčas. V bránke ho následne vystriedal gólman č. 3 Lukas Raeder, keďže dvojke Bavorov Tomovi Starkemu v minulých dňoch operovali zranený lakeť.

Neuer by však mal stihnúť stredajší zápas semifinále Nemeckého pohára (DFB Pokal) proti 1. FC Kaiserslautern aj semifinále Ligy majstrov proti Realu Madrid. "Som v poriadku, akurát sme nechceli riskovať. Dôležitejšie je, aby som mohol chytať v stredu v pohári," vyhlásil Manuel Neuer.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články