Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V semifinále Real proti Bayernu a Atlético s Chelsea
Zdielať na

V semifinále Real proti Bayernu a Atlético s Chelsea

Zdroj: sita - Robben s trofejou LM

NYON / Sledovali sme piatkový žreb semifinále futbalovej Ligy majstrov 2013/2014. Pekne sa to vyvŕbilo...

V semifinále futbalovej Ligy majstrov nastúpia proti sebe dvaja najväčší predsezónni adepti na celkový triumf Real Madrid a Bayern Mníchov. Nemecký obhajca kontinentálneho primátu nastúpi v prvom dueli na španielskej pôde, odveta je na programe v Nemecku. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria FC Chelsea a Atlético Madrid, pričom výhodu domáceho prostredia v prvom stretnutí bude mať španielske mužstvo. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Prvé zápasy semifinále kontinentálneho pohára číslo jeden sú na programe 22. a 23. apríla, odvety o týždeň neskôr 29., resp. 30. apríla. Finále sa uskutoční v sobotu 24. mája na Estádio da Luz v portugalskom Lisabone.

Obhajcom "ušatej trofeje" sú Bavori, ktorí sa stanú v prípade celkového triumfu prvým tímom v novodobej histórii súťaže so ziskom európskeho primátu dvakrát po sebe. Mníchovčania sú medzi elitnou štvoricou starého kontinentu po štvrtý raz za ostatných päť rokov. "Biely balet" zlepšil maximum v podobe dvadsiatej piatej účasti, Chelsea sa dostala do semifinále siedmykrát za ostatných jedenásť sezón. Atlético Madrid sa predstaví v kvartete najlepších štvrtýkrát v histórii.

Piatkový žreb semifinále futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 (prvé zápasy sú na programe 22. a 23. apríla, odvety sa uskutočnia 29. a 30. apríla, všetky zápasy sa začnú o 20.45 h SELČ):

Semifinálové dvojice:
Real Madrid (Šp.) - Bayern Mníchov (Nem.)
Atlético Madrid (Šp.) - FC Chelsea (Angl.)

Finále:
Sobota 24. mája: postupujúci zo semifinále č. 1 - postupujúci zo semifinále č. 2 (Estádio da Luz v Lisabone /Portug./)