Jasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Ružomberok tiež mení trénera. Na lavičku si sadne viceprezident MFK Jozef Chovanec
Zdielať na

Ružomberok tiež mení trénera. Na lavičku si sadne viceprezident MFK Jozef Chovanec

Zdroj: čtk

BRATISLAVA / Najčerstvejšia trénerská zmena v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži počas sezóny 2013/2014 sa týka MFK Ružomberok.

Vedenie "Liptákov" na lavičku A-mužstva v pondelok dosadilo 54-ročného rodáka z Dolných Kočkoviec v púchovskom okrese Jozefa Chovanca, ktorý v Ružomberku pôsobil ako viceprezident pre športovú oblasť.

Prvým koučom, ktorý uvoľnil svoje miesto v tejto edícii najvyššej domácej súťaže, bol 28. júla kormidelník úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava Samuel Slovák. Tridsaťosemročný bývalý reprezentant SR uzavrel svoje pôsobenie už po 3. kole Corgoň ligy a prehre 2:4 na pôde Trenčína. Na jeho miesto nastúpil Jozef Valovič, ktorému od 4. kola pomáha Dušan Galis, vedený oficiálne ako poradca realizačného tímu "belasých" s rozšírenými kompetenciami.
Nasledovali trénerské zmeny v Nitre, po 7. kole tam skončil Ladislav Šimčo. Vedenie klubu najskôr dočasne poverilo trénovaním mužstva duo Igor Demo, Jozef Pavlík, 10. septembra však do konca jesennej časti CL angažovalo na post šéfa realizačného tímu Vladimíra Koníka. Toho pred začiatkom jarnej časti nahradil Ladislav Hudec. Ďalšia zmena na čele realizačného tímu sa udiala v Trenčíne.

Funkcionári AS sa koncom augusta dohodli s Ľubošom Nosickým, že nebude pokračovať vo funkcii. Mužstvo spod Čákovho hradu od 8. kola prevzal jeho asistent Martin Ševela a od 11. kola posilnil realizačný tím trenčianskeho mužstva aj Ivan Vrabec. Takýto prípad "doplnenia" sa stal aj v Zlatých Moravciach: k hlavnému koučovi FC ViOn Branislavovi Mrázovi pribudol koncom septembra od 12. kola "pomocník" Dušan Liba.

Zmena kormidelníka nastala počas jesennej časti Corgoň ligy aj v MFK Košice. Za odvolaného Jaroslava Galka si sadol na lavičku "východniarov" koncom septembra od duelu 11. kola v Žiline český tréner Radoslav Látal. Už spomenutý L. Hudec viedol do konca jesennej časti Spartak Myjava, po 19. kole ho nahradil vo funkcii Radúz Dorňák. Minulý týždeň angažovalo vedenie FK Senica na post šéfa realizačného tímu českého kormidelníka Pavla Hapala, vo funkcii nahradil Eduarda Pagáča.

Prehľad zmien na poste hlavného trénera vo futbalovej Corgoň lige počas sezóny 2013/2014:


ŠK Slovan Bratislava
Samuel Slovák (skončil po 3. kole) - Jozef Valovič (od 4. kola, ako poradca k nemu pribudol Dušan Galis)

FC Nitra
Ladislav Šimčo (skončil po 7. kole) - Igor Demo a Jozef Pavlík (dočasne poverení od 8. kola)
Igor Demo a Jozef Pavlík (dočasne poverení do 8. kola) - Vladimír Koník (od 9. kola)
Vladimír Koník (skončil po 19. kole) - Ladislav Hudec (od 20. kola)

AS Trenčín
Ľuboš Nosický (skončil po 7. kole) - Martin Ševela (poverený od 8. kola, do realizačného tímu k nemu pribudol od 11. kola Ivan Vrabec)

MFK Košice
Jaroslav Galko (skončil po 10. kole) - Radek Látal (od 11. kola)

Spartak Myjava
Ladislav Hudec (skončil po 19. kole) - Radúz Dorňák (od 20. kola)

FK Senica
Eduard Pagáč (skončil po 21. kole) - Pavel Hapal (od 22. kola)

MFK Ružomberok
Jozef Vukušič (skončil po 22. kole) - Jozef Chovanec (od 23. kola)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články