Jasno
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Striedajúci Švento skóroval v bundeslige prvýkrát hlavou
Zdielať na

Striedajúci Švento skóroval v bundeslige prvýkrát hlavou

Zdroj: sita - Švento v drese Salzburgu

SALZBURG / Vynikajúci taktický ťah sa podaril trénerovi rakúskeho futbalového šampióna Red Bull Salzburg Rogerovi Schmidtovi.

Štyridsaťšesťročný Nemec poslal v stredajšom zápase 18. kola najvyššej rakúskej súťaže slovenského reprezentanta Dušana Šventa na ihrisko až v 85. min, ale už o dve minúty sa mu ľavonohý univerzál odvďačil víťazným gólom do siete Wolfsbergeru AC (2:1). Dvadsaťosemročný rodák z Ružomberka dosiahol svoj jedenásty ligový gól v drese "červených býkov", ale podľa portálu sportnet.at prvýkrát skóroval za Salzburg hlavičkou.

"Ja len skutočne ojedinele dávam góly hlavou, preto som šťastný, že sa mi to teraz podarilo," vyhlásil bývalý hráč MFK Ružomberok a Slavie Praha.

Red Bull je na čele tabuľky rakúskej bundesligy, pred druhým Rapidom Viedeň má pohodlný 10-bodový náskok. Jeho stredajší úspech na pôde mužstva z Wolfsbergu sa nerodil jednoducho. Podmienky boli na hranici regulárnosti, terén premrznutý a teplota sa pohybovala okolo bodu mrazu. "Bolo to skutočne náročné, počasie nám robilo značné problémy. Ja osobne nemám rád, keď musíme hrať v takýchto podmienkach. Teší ma aspoň to, že sme získali tri body a ja som k tomu pomohol gólom," uzavrel Dušan Švento.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články