Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nelegálna brigáda. Futbalistky Nových Zámkov balili cigarety
Zdielať na

Nelegálna brigáda. Futbalistky Nových Zámkov balili cigarety

NOVÉ ZÁMKY / Viac ako pol tony nelegálneho tabaku a desiatky tisíc cigariet zaistili colníci v nelegálnej prevádzke v Nových Zámkoch. Únik na spotrebnej dani je viac ako 40 tisíc eur. Majiteľ nelegálnej výrobne mal zamestnávať viacero brigádnikov. Medzi nimi boli aj novozámocké futbalistky, minuloročné slovenské majsterky.

Futbalistky o nelegálnej brigáde nevedeli

Počas uplynulého týždňa odhalili colníci v Nových Zámkoch nelegálnu prevádzku na spracovanie a výrobu cigariet. Na spracovaní tabakových listov si formou brigády privyrábali napríklad futbalistky z novozámockého ženského družstva, ktoré o nelegálnej činnosti nevedeli.

"Colníci zaistili viac ako pol tony nelegálneho tabaku a desiatky tisíc cigariet. Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov je vo výške asi 41.000 eur," uviedla hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková. Vo výrobni sa spracovávali surové tabakové listy, ktoré sa sušili a rezali. Následne tabak smeroval v spotrebiteľskom balení do predaja.

V súvislosti s prípadom colníci vykonali prehliadky bytov aj nebytových priestorov. Celkovo pri prehliadkach zaistili 256,1 kilogramu (kg) sušeného listového tabaku, 105,9 kg narezaného tabaku voľne baleného v škatuliach, 264,8 kg narezaného tabaku v spotrebiteľských baleniach, 149.784 kusov neoznačených cigariet a 12.960 kusov cigariek. Nelegálna výrobňa patrila Miroslavovi D.

Majsterky aj účastníčky Ligy Majstrov

"Vyšetrovateľ Kriminálneho úradu FS vedie trestné stíhanie za zločin krátenia dane a poistného," povedala Macíková. V prípade dokázania viny hrozí obvineným tri až osem rokov za mrežami.

Novozámocký ženský futbalový klub sa počas viac ako 10 ročnej existencie vypracoval až do prvej ligy a ako čerstvý majster Slovenska, hrá aj Ligu majstrov. Koľko nadaných športovkýň si privyrábalo brigádou v nelegálnej výrobni cigariet, zatiaľ polícia nespresnila.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

futbalsfz.sk

Súvisiace články