Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Weiss (23) zamestnával domácu defenzívu, vyslúžil si pochvalu
Zdielať na

Weiss (23) zamestnával domácu defenzívu, vyslúžil si pochvalu

Zdroj: sita, Weiss v Zenici

ZENICA / Stále mladý a najmä dravý slovenský futbalový krídelník Vladimír Weiss ml. si za piatkový výkon na štadióne Bilino Polje v Zenici pri triumfe tímu SR 1:0 nad domácim výberom Bosny a Hercegoviny v kvalifikácii o postup na MS 2014 vyslúžil pochvalu od trénera súpera Safeta Sušiča.

Ten označil 23-ročného hráča gréckeho Olympiakosu Pireus za jedného z najnebezpečnejších futbalistov v spomenutom úspešnom vystúpení SR. Smerom dopredu si bez rešpektu dovolil v osobných súbojoch jeden na jedného obísť viacero kvalitných hráčov domáceho mužstva.

"Myslím si, že sme predviedli jeden z najlepších výkonov, odkedy som ja v reprezentácii. Získali sme výborné tri body a stále 'žijeme'. Tréner nás dobre motivoval a nikto nepredviedol slabý výkon. Najmä v druhom polčase sme boli v strede poľa dôraznejší. Hrali sme veľmi rýchlo, využívali brejky a Viktor Pečovský dnešný fantastický výkon potvrdil gólom," zhodnotil Weiss ml. a pokračoval: "Vedeli sme, čo bude súper hrať. Domáci nastúpili ešte ofenzívnejšie, ako sme si mysleli. Možno čakali, že zápas sa pre nich bude vyvíjať lepšie. Prekvapili sme ich výbornou hrou a dúfam, že to zopakujeme aj v utorok doma v Žiline."

Slovákov v Zenici privítala búrlivá nálada tribún štadióna Bilino Polje, no nálada medzi fanúšikmi opadla s pribúdajúcim časom a definitívne ju "schladil" Viktor Pečovský víťazným gólom. "Vždy sa hrá lepšie pred ľuďmi. Verím, že podobná atmosféra bude aj doma a potešíme slovenského diváka," povedal mladý futbalista, ktorý sa dostal aj k zakončeniu. V 59. min unikol domácej defenzíve po spolupráci Adama Nemca s Marekom Hamšíkom, ale loptu poslal tesne vedľa bránky súpera. "Pri tejto akcii som už videl loptu v sieti. Škoda, že z toho nebol gól. Verím, že skórujem doma v utorok," dodal Weiss ml. po svojom jubilejnom tridsiatom zápase v seniorskom reprezentačnom drese.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články