Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pečovského (30) premiérový gól v Kozákovej súťažnej premiére
Zdielať na

Pečovského (30) premiérový gól v Kozákovej súťažnej premiére

ZENICA / Zaujímavosti a fakty po piatkovom stretnutí v Zenici Bosna a Hercegovina - Slovensko (0:1) v G-skupine európskej časti futbalovej kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie:

*Pre Slovensko to bol šiesty zápas v kalendárnom roku 2013, prvý víťazný. V medzištátnom prípravnom stretnutí v Bruggách (6. februára) prehrali futbalisti SR s domácim Belgickom 1:2, potom nasledovali štyri nerozhodné výsledky: 22. marca v Žiline s Litvou 1:1 v rámci kvalifikácie o postup na MS 2014, v medzištátnom meraní síl o štyri dni neskôr v tom istom dejisku so Švédmi 0:0, ďalej 7. júna vo Vaduze s domácim Lichtenštajnskom 1:1 v kvalifikácii MS 2014 a 14. augusta v medzištátnom prípravnom súboji v Bukurešti s Rumunskom 1:1.

*Futbalisti Slovenska a Bosny a Hercegoviny sa stretli druhýkrát v oficiálnom vzájomnom súboji, registrovanom Medzinárodnou futbalovou federáciou FIFA. Bilancia je vyrovnaná: 1 víťazstvo, 0 remíz, 1 prehra, skóre 3:3. Slováci odohrali proti Bosniakom ešte jeden "neoficiálny" zápas: v rámci turnaja Merdeka Cup v Malajzii pod hlavičkou "ligového výberu" 21. júna 2001 podľahli súperovi tesne 0:1.

*Slováci sa po siedmich dueloch dočkali víťazstva. Predtým sa naposledy tešili z výhry 12. októbra 2012, keď na bratislavských Pasienkoch zdolali Lotyšov 2:1 v rámci kvalifikácie MS 2014.

*Naposledy zvíťazil slovenský tím na ihrisku súpera 15. augusta 2012: v medzištátnom prípravnom stretnutí v Odense zdolal domáce Dánsko 3:1.

*Pre Jána Kozáka bol piatkový kvalifikačný zápas v Bosne a Hercegovine premiérovým "súťažným" v pozícii hlavného trénera SR, celkovo druhým v poradí. Ouvertúru na lavičke slovenskej reprezentácie absolvoval 14. augusta 2013 v medzištátnom prípravnom stretnutí v Bukurešti proti Rumunsku (1:1).

*Viktor Pečovský v deviatom dueli dosiahol svoj prvý gól v najcennejšom drese - za seniorský výber SR.

*Vladimír Weiss ml. si pripísal 30. štart v slovenskej seniorskej reprezentácii.

*Futbalisti Slovenska absolvujú najbližšie stretnutie 10. septembra 2013 na štadióne v Žiline proti Bosne a Hercegovine v rámci kvalifikácie o postup na budúcoročné MS.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, radosť Slovenska v Zenici

sita, BaH-Slovensko

Súvisiace články