Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Trenčín chce v EL dôstojne reprezentovať. Súpera má zmapovaného
Zdielať na

Trenčín chce v EL dôstojne reprezentovať. Súpera má zmapovaného

Zdroj: sita - CL, Trenčín-Slovan

TRENČÍN / Ako odmenu za kvalitné výkony v minulom ročníku Corgoň ligy si futbalisti AS Trenčín vybojovali premiérovú účasť v pohárovej Európe.

Mužstvo spod Čákovho hradu sa zásluhou tretieho miesta v najvyššej slovenskej súťaži kvalifikovali do 2. predkola Európskej ligy UEFA. V kontinentálnom pohári číslo dva si zmerajú sily so švédskym klubom IFK Göteborg. Prvý zápas sa uskutoční na severe Európy vo štvrtok 18. júla, odveta je na programe o týždeň neskôr v Dubnici nad Váhom, pretože štadión v Trenčíne nesplnil štandardy potrebné pre zorganizovanie stretnutia v EL UEFA.

"Sme radi, že sme dostali príležitosť porovnať sa so súperom európskeho cvengu. Chceme dôstojne reprezentovať nielen náš klub, ale celý slovenský futbal," uviedol na štvrtkovom stretnutí s novinármi generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček. "Dostali sme veľmi zaujímavého a atraktívneho súpera. Je to najpopulárnejší klub vo Švédsku, ktorý vyhral dvakrát Pohár UEFA. Čaká nás zaujímavá konfrontácia. Máme kvalitu, aby sme odohrali vyrovnanú partiu," doplnil Rybníček.

Podobný názor má aj hlavný tréner mužstva Ľuboš Nosický

"O našom súperovi už mám veľké množstvo informácií. Má kompaktné a skúsené mužstvo, švédska liga sa hrá vo vysokom nasadení, takže na nás čaká náročný test, ktorý nás donúti siahnuť na dno síl. Do domácej odvety si chceme priviezť dobrý výsledok, aby bol zaujímavý aj druhý duel. Určite sa pobijeme o postup a budeme sa snažiť predviesť všetky svoje schopnosti," avizoval 45-ročný kouč Trenčína.

Zaujímavosťou je, že ani jedno z mužstiev neodohrá domáce stretnutie na svojom vlastnom ihrisku. Úvodný zápas sa uskutoční 18. júla v Helsingborgu, štadión IFK je totiž dejiskom ženského európskeho šampionátu vo futbale, odveta je na programe v spomenutej Dubnici nad Váhom. "Futbalový štadión v Trenčíne nie je spôsobilý na podobné stretnutia, aj podľa inšpektorov UEFA. Ako klub máme ambíciu spájať celý považský región, preto nás teší, že nás v Dubnici prijali," povedal k tejto téme Róbert Rybníček.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články