Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
SR na ME 17 v A-skupine s Rakúskom, Švajčiarskom a Švédskom
Zdielať na

SR na ME 17 v A-skupine s Rakúskom, Švajčiarskom a Švédskom

Zdroj: sfz

SENEC / Slovenskí futbaloví reprezentanti do 17 rokov sa v základnej A-skupine na záverečnom turnaji majstrovstiev Európy tejto vekovej kategórie stretnú v domácom prostredí s rovesníkmi z Rakúska, Švajčiarska a Švédska.

Rozhodol o tom štvrtkový popoludňajší žreb v hoteli Senec pri Slnečných jazerách. Druhú štvorčlennú skupinu tvoria sedemnásťročné výbery Ruska, Ukrajiny, Chorvátska a Talianska.

Zápasy v eliminácii sa uskutočnia v dňoch 5., 8. a 11. mája, prvé dva tímy z každej skupiny postúpia medzi elitné kvarteto. Semifinále ME "17" sa hrá 14. 5. a finálový duel bude 17. mája na trávniku v Žiline. Slovenská sedemnástka pod vedením trénera Ladislava Pecka mala ako reprezentant usporiadateľskej krajiny istú miestenku a nemusela hrať v kvalifikácii.

Z kontinentálneho šampionátu na Slovensku si prvé tri tímy z každej skupiny (spolu 6) vybojujú účasť na majstrovstvách sveta hráčov do 17 rokov v Spojených arabských emirátoch (17. októbra - 8. novembra 2013), kde bude štartovať dovedna 24 krajín.

Žreb záverečného turnaja futbalových majstrovstiev Európy hráčov do 17 rokov (termín: 5. - 17. mája 2013), ktorý sa uskutočnil vo štvrtok popoludní v Senci:

A-skupina (zápasy sa budú hrať v Žiline a Dubnici nad Váhom): SLOVENSKO, Rakúsko, Švajčiarsko, Švédsko
B-skupina (duely sa budú hrať v Nitre a Zlatých Moravciach): Rusko, Ukrajina, Chorvátsko, Taliansko

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články