Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
LM: Bayern sa pohral s Juventusom, Barca remizovala v Paríži
Zdielať na

LM: Bayern sa pohral s Juventusom, Barca remizovala v Paríži

PARÍŽ / Futbalisti FC Barcelona a Bayernu Mníchov si v utorňajších prvých stretnutiach štvrťfinále Ligy majstrov 2012/2013 vypracovali sľubnejšie pozície pred odvetami

Tie budú v stredu 10. apríla. Barcelona remizovala na trávniku Paríža St. Germain 2:2, pričom o črtajúce sa víťazstvo prišla v záverečných sekundách, Bayern doma zdolal Juventus Turín 2:0.

V súvislosti s celkovým triumfom v LM najčastejšie skloňovaný katalánsky klub viedol vo francúzskej metropole gólom argentínskeho ofenzívneho klenotu Lionela Messiho, ktorý v 38. min prízemnou krížnou strelou z rohu "päťky" zužitkoval oblúčik poza obranu od Daniho Alvesa, na druhý polčas v Parku princov však nenastúpil pre problémy so zadným stehenným svalom. PSG, v ktorého základnej zostave sa objavil anglický veterán so slávnou minulosťou David Beckham, vyrovnal v 79. min zásluhou Zlatana Ibrahimoviča. Švédsky zakončovateľ pohotovo doťukol za chrbát Víctora Valdésa hlavičku Thiaga Silvu, ktorá sa odrazila od žrde. "Severanovi" koncom marca odpustila disciplinárka UEFA polovicu pôvodne dvojzápasového dištancu a vďaka tomu mohol nastúpiť už na úvodnú časť štvrťfinále.

Misky váh na stranu Barcy priebežne znova priklonil v 89. min z pokutového kopu Xavi Hernández po tom, ako brankár domácich Salvatore Sirigu nedovolene zastavil prienik Alexisa Sáncheza. Úlohu ambicióznych Parížanov pred cestou na Nou Camp však vo štvrtej minúte nadstaveného času uľahčil defenzívny stredopoliar Blaise Matuidi - 2:2.

Bayern pred vlastnými fanúšikmi veľmi rýchlo prekonal defenzívu Juve: skóre v Allianz Arene totiž už v 27. sekunde otvoril rakúsky univerzál ľavej strany ihriska David Alaba. Nejde však o rekord tejto najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže klubov. Ten naďalej drží iný hráč Bavorov Roy Makaay, ktorý 7. marca 2007 napol sieť Realu Madrid už po 10 sekundách. Vyhliadky Bavorov na prienik do ďalšej fázy umocnil presným zásahom v 63. min Thomas Müller.

V stredu sú na programe prvé zápasy štvrťfinálových dvojíc FC Málaga - Borussia Dortmund a Real Madrid - Galatasaray Istanbul (odvety budú v utorok 9. apríla). Žreb semifinále sa uskutoční v piatok 12. apríla vo švajčiarskom Nyone. Finále LM 2012/2013 je na programe v sobotu 25. mája o 20.45 h SEČ v londýnskom Wembley.

Výsledky utorňajších prvých 1/4-fin stretnutí futbalovej Ligy majstrov 2012/2013:

Bayern Mníchov (Nem.) - Juventus Turín (Tal.) 2:0 (1:0)
Góly: 1. Alaba, 63. Th. Müller, rozhodoval: Clattenburg (Angl.)

Bayern: Neuer - Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba - Schweinsteiger, Luiz Gustavo - Th. Müller, Kroos (16. Robben), Ribéry (90.+ Shaqiri) - Mandžukič (90.+ M. Gómez)
Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso (75. Pogba) - Matri (65. Vučinič), Quagliarella (65. Giovinco)

Paríž Saint-Germain (Fr.) - FC Barcelona (Šp.) 2:2 (0:1)
Góly: 79. Ibrahimovič, 90.+ Matuidi - 38. Messi, 89. Xavi Hernández (z pok. kopu), rozhodoval: Stark (Nem.)

PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Lucas Moura, Beckham (70. Verratti), Matuidi, Pastore (76. Gameiro) - Ibrahimovič, Lavezzi (66. Ménez)
FC Barcelona: Víctor Valdés - Dani Alves, Piqué, Mascherano (84. Bartra), Jordi Alba - Xavi Hernández, S. Busquets, A. Iniesta - Alexis Sánchez, Messi (46. Fábregas), David Villa (81. Tello)

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, PSG-Barcelona

sita, PSG-Barcelona

sita, PSG-Barcelona

sita - Alaba po góle do siete Juventusu

sita, Bayern Mníchov-Juventus

sita, Bayern Mníchov-Juventus

sita, Bayern Mníchov-Juventus

Súvisiace články