Jasno
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
LM: Arsenal zahanbil Bayern v Allianz Arene
Zdielať na

LM: Arsenal zahanbil Bayern v Allianz Arene

Zdroj: sita, Bayern Mníchov-Arsenal

MNÍCHOV / Futbalisti londýnskeho Arsenalu boli v stredu veľmi blízko k postupu do štvrťfinále Ligy majstrov 2012/2013. Zverenci Arséna Wengera zvíťazili v Allianz Arene nad domácim Bayernom Mníchov 2:0, na prienik medzi najlepších osem mužstiev im chýbal jeden gól.

V prvom dueli prehrali "The Gunners" na vlastnej pôde 1:3, takže Bavori prešli do ďalšej fázy na základe väčšieho počtu strelených gólov na ihrisku súpera.

Už v 3. min sa presadil zblízka francúzsky útočník Olivier Giroud, štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času hlavou po rohovom kope skóroval ďalší Francúz Laurent Koscielny. Postupový tretí gól sa však už Arsenalu nepodarilo vsietiť, vo štvrťfinále sa teda nepredstaví žiadny anglický zástupca. "Takmer sa nám to podarilo, som veľmi hrdý na výkon celého tímu. Na druhej strane, som aj sklamaný za všetkých, ktorí držali palce Arsenalu. O postup sa hrá 180 minút, v prvých 90 sme nehrali najlepšie. Ukázali sme, že máme kvalitu na účasť v Lige majstrov. Ťarcha tretieho gólu v prvom domácom zápase bola obrovská," povedal kouč Londýnčanov Wenger.

Tréner Bayernu Jupp Heynckes, ktorého po skončení aktuálnej sezóny nahradí na lavičke Pep Guardiola, sa vyjadril, že jeho mužstvo môže byť rado za postup do štvrťfinále po ľahostajnom výkone v odvete. Mníchovčania sa prebojovali medzi najlepšiu osmičku po štvrtý raz za ostatných päť sezón. "Nepočítali sme s rýchlym inkasovaným gólom a dovolili sme tým súperovi dostať sa do hry. Nemali sme stretnutie pod kontrolou a hráči neboli pokojní. Arsenal nás zahanbil. Mužstvo nehralo dobre, chýbali nám traja hráči, ale to nie je výhovorka. Nemohli sme nájsť svoje tempo, čelili sme kvalitnému oponentovi, ktorí nás dostával pod tlak. Arsenal je elitný tím, v tejto fáze súťaže nie sú ľahkí súperi," uviedol 67-ročný Heynckes, ktorému utiekol v minulej sezóne triumf v LM pomedzi prsty po tom, ako Bayern vo finále prehral s Chelsea v penaltovom rozstrele.

Najprestížnejšia európska klubová súťaž pozná už mená všetkých štvrťfinalistov. Stali sa nimi FC Barcelona, Real Madrid, FC Málaga, Bayern Mníchov, Borussia Dortmund, Paríž Saint-Germain, Juventus Turín a Galatasaray Istanbul. Žreb, ktorý osem najlepších mužstiev LM spojí do dvojíc, sa uskutoční v piatok 15. marca o 12.00 h vo švajčiarskom Nyone.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články