Polojasno
18°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Barcelona má Messiho, Málaga Isca (20)
Zdielať na

Barcelona má Messiho, Málaga Isca (20)

MÁLAGA / Futbalisti španielskeho FC Málaga si v stredu víťazstvom 2:0 na domácom ihrisku nad hráčmi FC Porto zabezpečili účasť vo štvrťfinále Ligy majstrov 2012/2013.

Prvé meranie síl týchto súperov sa 19. februára v Porte skončilo triumfom portugalského mužstva 1:0. V odvete sa dve minúty pred koncom prvého polčasu strelecky presadil Isco. Dvadsaťročný španielsky reprezentant sa zaskvel individuálnou akciou, keď krížnou strelou spoza šestnástky prekonal bezmocného Heltona v bránke hostí. Priebeh hry ovplyvnil verdikt talianskeho rozhodcu Rizzoliho, ktorý krátko po prestávke ukázal druhú žltú kartu Porťanovi Stevenovi Defourovi. Oslabený portugalský majster nedokázal dlhšie udržať loptu, navyše Málaga ešte vystupňovala tempo. Z tlaku vyplynula gólová hlavička striedajúceho Roqueho Santa Cruza po rohovom kope Isca. Skúsený paraguajský útočník je na juhu Španielska na hosťovaní z Manchestru City. V závere duelu sa síce hráčom FC Porto podarilo dostať loptu za bránkovú čiaru, nie však v súlade s pravidlami. Zverenci trénera Manuela Pellegriniho sa tak môžu tešiť na piatkový žreb vo švajčiarskom Nyone, ktorý určí ich štvrťfinálového súpera.

"V takýchto zápasoch potrebujete skvelých hráčov. Barcelona má Messiho, my máme Isca," tešil sa defenzívny stredopoliar Málagy Jérémy Toulalan. "Je to historická chvíľa. Od začiatku tohto nášho dobrodružstva sme sa snažili dostať čo najďalej," uviedol francúzsky reprezentant. Jedným z najlepších hráčov na ihrisku bol v stredu večer 20-ročný Isco. "Je to ako sen, ktorý si v tomto meste nikto nedovolil snívať. Zaslúžime si to. Opäť si užívame náš futbal," povedal ofenzívny záložník andalúzskeho mužstva. "Najdôležitejšie teraz je, že sme stále účastníkmi Ligy majstrov, teda najvýznamnejšej futbalovej súťaže," dodal reprezentant španielskeho výberu do 21 rokov.

Tréner FC Porto Vítor Pereira priznal, že cíti krivdu za verdikt hlavného rozhodcu, ktorý v 49. minúte potrestal červenou kartou Belgičana Defoura. Podľa Pereiru boli arbitri k domácim oveľa zhovievavejší. "Vedeli sme, že Málaga bude hrať tvrdo, lenže naša agresivita bola potrestaná žltými kartami, zatiaľ čo tá ich nie. Defourovo vylúčenie a zranenie Joaa Moutinha výrazne ovplyvnili priebeh duelu," povedal na tlačovej konferencii 44-ročný kormidelník. "Moutinho sa začal cítiť zle a súper skóroval na konci prvého polčasu. Druhú polovicu sme začali v oslabení, čo bolo ťažké. S desiatimi mužmi sme sa snažili kontrolovať hru, lenže nič nám nezahralo do kariet. Mrzí nás, že sme vypadli zo súťaže. Viem, že fanúšikovia smútia, ale nikto to neprežíva tragickejšie než moji zverenci," dodal Pereira.

Do štvrťfinále Ligy majstrov 2012/2013 okrem Málagy postúpili aj FC Barcelona, Real Madrid, Bayern Mníchov, Borussia Dortmund, Paríž St. Germain, Galatasaray Istanbul a Juventus Turín. Žreb, ktorý štvrťfinálových účastníkov spojí do dvojíc, sa uskutoční v piatok 15. marca o 12.00 h vo švajčiarskom Nyone.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita - Isco

Súvisiace články