Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Kríza v Žiline! Skórovala iba v jednom z desiatich duelov
Zdielať na

Kríza v Žiline! Skórovala iba v jednom z desiatich duelov

ŽILINA / Nevídanú streleckú nemohúcnosť futbalistov majstrovského tímu MŠK Žilina najlepšie dokumentuje fakt, že "šošoni" skórovali iba v jednom z uplynulých desiatich vystúpení v rámci najvyššej slovenskej súťaže Corgoň ligy 2012/2013.

Ich gólový marazmus ešte pod vedením Holanďana Fransa Adelaara odštartoval v 14. kole 28. októbra 2012 v súboji s bratislavským Slovanom (0:0). Bezgólovú remízu uhrali následne aj v Senici (3. 11.) a doma s Trenčínom (11. 11). Potom zakopli v Ružomberku (17. novembra 0:1), črtajúcu sa krízu síce na chvíľu zažehnali domácim víťazstvom nad Zlatými Moravcami (23. novembra 4:1), ale odvtedy akoby znova uťal. Žilina neskórovala v záverečnom jesennom kole 30. novembra v Nitre (0:2) a po zimnej prestávke pokračuje jej trápenie aj pod taktovkou Štefana Tarkoviča: postupne podľahla Banskej Bystrici (0:1), remizovala v Prešove (0:0), nestačila na Košice (0:1) a naposledy proti Myjave brala iba bod (0:0).

"Som v mužstve sedem rokov, ale na niečo podobné si naozaj nepamätám. Boli sme zvyknutí na to, že doma sme súperom nadeľovali po dva-tri góly. Teraz nepremieňame ani vyložené príležitosti, situácia je naozaj vážna," cituje klubový web kapitána tímu Vladimíra Leitnera.

MŠK sa vinou gólovej "neprodukcie" prepadol s 30 bodmi až na 7. priečku tabuľky, pričom na chrbát mu dýcha dvojica Spartak Myjava a Dukla Banská Bystrica (obaja po 27). V utorkovom 24. kole sa pod Dubňom predstaví Spartak Trnava.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články