Zatiahnuté
15°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
19 tisíc ľudí na Sparte, ani 900 na Pasienkoch
Zdielať na

19 tisíc ľudí na Sparte, ani 900 na Pasienkoch

Zdroj: Vlastimil Vacek, Právo

PRAHA / Futbalisti Sparty Praha zvíťazili v sobotňajšom šlágri 21. kola a zároveň celej jarnej časti najvyššej českej dlhodobej súťaže Gambrinus ligy nad hráčmi Viktorie Plzeň 1:0 gólom Davida Lafatu z 56. minúty.

Revanšovali sa tým za rovnakú prehru z jesene a v tabuľke síce zostali na druhom mieste, ale bodovo sa dotiahli na rivala. Za hostí absolvovali celý zápas brankár Matúš Kozáčik a obranca Marián Čišovský, útočník Marek Bakoš bol na trávniku do 70. min, ďalší slovenský zakončovateľ Plzne Michal Ďuriš si na Letnej zahral od 77. min. "Pri príprave na toto stretnutie sme si povedali, že k základnému plneniu povinností každého hráča na ihrisku treba pridať aj niečo navyše. Sme radi, že sa nám to podarilo zrealizovať," citoval server iDnes.cz slová trénera Vítězslava Lavičku z tlačovej konferencie. "Nie som spokojný s výsledkom a musím priznať, že ani s predvedenou hrou," kontroval jeho náprotivok na plzenskej lavičke Pavel Vrba.

Oba tímy teraz majú po 44 bodov, Plzeň je na prvej priečke zásluhou lepšieho skóre (pomer gólov +23, resp. +19). "Myslím si, že toto bol iba jeden z mnohých zápasov. V hre je ešte veľa bodov a neverím, že by všetky tímy boli až do konca súťaže stopercentné," uviedol na klubovom webe Viktorie záložník Daniel Kolář.

19 128>863

Zápas sledovalo 19 128 fanúšikov, na Veľký piatok bolo na bratislavský Slovan v dueli s Prešovom zvedavých 863 divákov. 

Ďalšou zaujímavosťou duelu bolo, že ho z pozície hlavného rozhodcu viedol svetoznámy Nemec Wolfgang Stark. Na obsadení sa zhodli predseda Futbalovej asociácie českej republiky (FAČR) Miroslav Pelta a šéfka komisie rozhodcov Dagmar Damková. Asistentmi boli Starkovi krajania Jan-Hendrik Salver a Mike Pickel. Úlohy štvrtého rozhodcu sa ujal Čech Libor Kovařík. Viktoria aj Sparta trvali na tom, aby duel pískal zahraničný arbiter. Jesenný zápas týchto ašpirantov na titul totiž ovplyvnil kontroverzný verdikt rozhodcu Radka Matějeka, ktorý 15. septembra 2012 nariadil v dueli 7. kola sporný pokutový kop a z neho dosiahli Plzenčania zásluhou skúseného Pavla Horvátha jediný gól stretnutia. Následne v Česku vypukla známa aféra "Křetínskeho taška", v ktorej spomenutý šéf Sparty priniesol na FAČR údajné dôkazy o nečestných praktikách v českom futbale.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.