Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Highlight: Slovan rozstrieľal oslabených Prešovčanov 5:0
Zdielať na

Highlight: Slovan rozstrieľal oslabených Prešovčanov 5:0

Zdroj: sita - CL, Slovan-Prešov

BRATISLAVA / Rozbehnutý líder pred kamerami HUSTE.tv nedal Tatranu šancu a nastrieľal mu po vylúčení P.Petráša v 23.kole futbalovej CL päť gólov.

ŠK Slovan Bratislava - 1. FC Tatran Prešov 5:0 (3:0)

Góly: 8. a 32. Halenár (prvý z pok. kopu), 72. a 84. Grendel, 39. Hlohovský, ŽK: 47. Jakovlev, ČK: 6. P. Petráš (obaja Prešov), rozhodovali: Sedlák - Kubačka, Tomčík, 863 divákov

Slovan: Putnocký - Bagayoko, Gorosito (46. Niňaj), K. Kolčák, Pauschek - Kladrubský - Hlohovský (62. Grendel), I. Žofčák, Soumah - L. Peltier (74. M. Kuzma), Halenár
Prešov: Jakub Diviš - Papaj, Jacko, P. Petráš, Hruška - Augustín, Gergel - Jakovlev (69. J. Dolný), Kolbas, M. Poliaček (90. Kamenčík) - Mariano Bernardo (74. Marcin)

Do prvej gólovej šance sa dostal už v 2. min Prešovčan Mariano Bernardo, netrafil však loptu po rohovom kope. Následne z protiútoku po pravej strane prešovský obranca Peter Petráš nedovoleným spôsobom zastavil prenikajúceho Peltiera. Kapitán Prešovčanov po červenej karte nielenže oslabil svoj tím, ale Tatran hneď aj inkasoval gól, keď pokutový kop s istotou premenil Halenár. Na post vylúčeného Petráša sa stiahol Kolbas. V 32. min Soumah ukážkovo prihral zľava nabiehajúcemu Halenárovi, ktorý po druhý raz prekonal brankára Diviša. O sedem minút neskôr Žofčák naservíroval loptu Hlohovskému, ktorý strelil tretí gól slovanistov.

Po zmene strán Slovan tlačil, Prešov sa zväčša len bránil. V 65. min mal tretí gól na svojej ľavačke Halenár, no loptu poslal len do pravej žrde. Ďalšie dva góly domácich pridal striedajúci Grendel a vo všetkých činnostiach lepší Slovan zvíťazil jednoznačne 5:0.

Samuel Slovák (tréner Slovana): "Chcem sa v prvom rade poďakovať ľudom, ktorí od rána pomáhali odpratávať sneh z ihriska. Na to, aby sa dalo vôbec hrať bolo, treba veľa práce. Aj vďaka dobre pripravenému trávniku sme mohli hrať futbal, na aký sme zvyknutí. K víťazstvu nám, pochopiteľne, pomohlo aj vylúčenie súperovho hráča. Výhodu sme využili na maximum a po kvalitných kombináciách strelili aj pekné góly."
Ladislav Totkovič (tréner Prešova): "O výsledku zápasu sa na 90 percent rozhodlo hneď na jeho začiatku, keď došlo k vylúčeniu nášho hráča. S desiatimi futbalistami a v situácii, keď sme na niektorých postoch improvizovali, už bolo ťažko otočiť vývoj zápasu. Napriek tomu sme sa snažili hrať kompaktný futbal. V kabíne som hráčom zdôrazňoval, aby zdvihli hlavu a zápas dohrali so cťou. Boli u nich aj určité emócie."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články