Polojasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Milánčania šokovali Barcelonu, Puyol (34) verí v postup
Zdielať na

Milánčania šokovali Barcelonu, Puyol (34) verí v postup

MILÁNO / Futbalisti talianskeho klubu AC Miláno zdolali v stredajšom prvom stretnutí osemfinále Ligy majstrov 2012/2013 hráčov FC Barcelona 2:0.

Po bezgólovom prvom polčase sa v 57. min pred brankárom katalánskeho tímu Víctorom Valdésom najlepšie zorientoval Ghančan Kevin-Prince Boateng, ktorý pohotovou strelou dorazil zblokovanú strelu Riccarda Montoliva a otvoril skóre stretnutia na Štadióne Giuseppeho Meazzu. "Blaugranas" v stredu "pohoreli" na pozornej defenzíve "rossoneri", ktorí úplne eliminovali aktivity Lionela Messiho. Fenomenálny Argentínčan ani raz neohrozil bránku súpera streleckým pokusom. Barcelončania po inkasovanom góle síce zvýšili ofenzívnu snahu, ale naďalej sa "utápali v mori" vlastných prihrávok. V 81. min Milánčanom vyšiel protiútok po osi M'Baye Niang - Stephan El Shaarawy - Sulley Muntari. Posledný menovaný trafil loptu volejom a tá rozvlnila sieť.

"Proti Barcelone musíte hrať štýlom, ktorý sme zvolili. Možno to nebolo príliš pekné, ale história nás naučila, že 'Barce' možno vzdorovať len takýmto spôsobom," povedal po stretnutí kapitán AC Miláno Massimo Ambrosini. "Darilo sa nám blokovať hráčov súpera vo voľnom priestore a dokonca sme si utvorili šance aj v čase, keď Barcelona kontrolovala hru. Prvý gól bol dielom šťastnej náhody a druhý sme dali vďaka dobrému pohybu," uviedol 35-ročný taliansky stredopoliar pre UEFA.com. "Stále sme len na pol ceste do štvrťfinále, čaká nás ešte veľa práce. Tešíme sa z krásneho víťazstva, po tom všetkom, čo sa nám stalo v úvode sezóny, sme potrebovali takýto zápas. Toto víťazstvo nášho tímu by mal každý hráč AC Miláno považovať za svoj vlastný triumf," dodal Amborsini.

Kapitán FC Barcelona Carles Puyol duel nedohral pre zranenie hlavy

Po ošetrení sa síce vrátil na ihrisko, ale keď prišiel o náplasť, tréner Vilanova ho v 88. min stiahol z ihriska. "Prehra 0:2 je pre náš ťažko stráviteľná. Pred stretnutím sme vedeli, že nebude ľahké čeliť tímu akým je AC Miláno, ale jeho hráči k nemu pristúpili s veľmi bojovným postojom. Boli agresívni a takmer nám nedovolili hrať," prezradil svoj pohľad na stredajší duel skúsený 34-ročný španielsky obranca. "Väčšinu času sme mali hru pod kontrolou, lenže nedokázali sme si utvoriť šance. Milánčania boli v obrane veľmi dôslední a navyše dali dva góly," vyhlásil kapitán katalánskeho tímu. "V odvete musíme hrať inak, súboj o postup nebude po takomto výsledku jednoduchý, ale veríme vo vlastné schopnosti a takisto, že to s pomocou našich fanúšikov na Nou Campe zvládneme," dodal Puyol.

"Rossoneri" majú šancu pomstiť sa "blaugranas" za vyradenie z tejto súťaže vo štvrťfinále minulej sezóny a semifinále v ročníku 2005/2006. Odveta osemfinálového duelu medzi FC Barcelona a AC Miláno je na programe 12. marca v Španielsku.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, AC Miláno-FC Barcelona

Súvisiace články