Polojasno
17°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Bayern nemal zľutovania s Arsenalom, Porto zdolalo Málagu
Zdielať na

Bayern nemal zľutovania s Arsenalom, Porto zdolalo Málagu

Futbalisti Bayernu Mníchov dvoma gólmi v prvom polčase položili základ víťazstva v utorňajšom prvom osemfinálovom stretnutí Ligy majstrov 2012/2013 na trávniku londýnskeho Arsenalu 3:1 (2:0).

Skóre atraktívneho duelu otvoril v 7. min utešenou strelou spoza šestnástky k ľavej žrdi Toni Kroos, ako sa neskôr ukázalo víťazný gól dosiahol už v 21. min Thomas Müller. Nemecký reprezentant v službách domácich Lukas Podolski desať minút po zmene strán vykresal nádej, ktorú však v 77. min definitívne "pochoval" Mario Mandžukič. Bavori sú už viac ako jednou nohou vo štvrťfinále, veď družina blednúceho trénera Arséna Wengera musí v mníchovskej Allianz aréne streliť na postup minimálne tri góly.

"Stále existuje šanca prekonať tento rozdiel. Potrebujeme tri góly a máme hráčov, ktorí sú schopní ich streliť. Musíme si počkať a uvidíme," citovala uefa.com stredopoliara Arsenalu Jacka Wilshera.

V druhom utorňajšom osemfinále portugalské Porto ubránilo pred španielskou Málagou tesné vedenie z 56. min, keď sa presadil Joao Moutinho. "Prehra nikdy nie je dobrá, ale táto je najlepšia, v akú sme dúfali. Nastúpili sme proti tímu, ktorý vedel, ako nás zatlačiť a držať loptu na svojich kopačkách. Nepredviedli sme náš zvyčajný výkon, no urobíme všetko, aby sme Porto potrápili v odvete. Určite máme šancu to otočiť," uviedol pre španielsku televíziu TVE po prvej prehre Málagy v LM 2012/2013 jej obranca Martín Demichelis.

Odvety týchto zápasov sú na programe 13. marca.

Súhrn výsledkov utorňajších prvých stretnutí osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2012/2013 (odvety sú na programe 13. marca):

FC Arsenal (Angl.) - Bayern Mníchov (Nem.) 1:3 (0:2)

Góly: 55. Podolski - 7. Kroos, 21. T. Müller, 77. Mandžukič, rozhodoval: Moen (Nór.)
Zostavy:
Arsenal: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen - Wilshere, Arteta - Ramsey (71. Rosický), Santi Cazorla, Podolski (72. Giroud) - Walcott
Bayern: Neuer - Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba - Javi Martínez, Schweinsteiger - T. Müller, Kroos (73. Luiz Gustavo), Ribéry (63. Robben) - Mandžukič (78. M. Gómez)

FC Porto (Portug.) - FC Málaga (Šp.) 1:0 (0:0)

Gól: 56. Joao Moutinho, rozhodoval: Clattenburg (Angl.)
Zostavy:
FC Porto: Helton - Danilo, Otamendi, Mangala, Alex Sandro - Lucho González (90.+ André Castro), Fernando, Joao Moutinho - Izmajlov (70. Atsu), Jackson Martínez, S. Varela (58. James Rodríguez)
Málaga: Caballero - Sergio Sánchez, Demichelis, Weligton, Antunes - Joaquín Sánchez (63. Portillo), Toulalan, Iturra (78. I. Camacho), Isco - Júlio Baptista (78. Piazón), R. Santa Cruz