Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
VIDEO: Ronaldovi priatelia zdolali v exhibícii tím Zidana
Zdielať na

VIDEO: Ronaldovi priatelia zdolali v exhibícii tím Zidana

Bývalí spoluhráči z futbalového Realu Madrid Zinedine Zidane a Ronaldo sa opäť stretli na zelenom trávniku, tentoraz ako súperi.

V charitatívnom stretnutí v brazílskom Porto Alegre zostavili dvaja majstri sveta tímy a odohrali pod taktovkou rozhodcovskej legendy Pierluigiho Collinu z Talianska zaujímavý zápas, ktorý sa skončil víťazstvom tímu Ronaldových priateľov 3:2. Výťažok zo súboja išiel na konto fondu Organizácie spojených národov (OSN) na pomoc chudobným. Vo víťaznom tíme hrali aj Cafú, Roberto Carlos, Zico, Neymar, Bebeto, Romário, z lavičky ho viedol Carlos Alberto Perreira. Na opačnej strane sedel na striedačke Luiz Felipe Scolari, v družstve Zidanových priateľov nastúpili aj Vitor Baía, Fernando Hierro, Michel Salgado, Juan Pablo Sorín, Deco, Fredrik Ljungberg, Hulk, Mário Jardel, Juan Román Riquelme či čerstvo rozvedený Christian Karembeu.

"Dnes každý vyhral. Najdôležitejšie je, že ľudia prišli na štadión a podporili dobrú vec," povedal podľa rtbf.be Ronaldo. "Chudoba je v mnohých krajinách. Máme záujem pomôcť týmto ľuďom," doplnil Zidane.

Veľký záujem medzi divákmi bol o Neymara

Predchádzajúce edície zápasu proti chudobe sa hrali v Španielsku, Švajčiarsku, Nemecku, Francúzsku, Maroku, Portugalsku a v Grécku. Veľký záujem medzi divákmi bol o Neymara, jedna mladá fanúšička sa v jeho blízkosti rozplakala. Spoluhráčov zaujímalo predovšetkým to, ako sa podarilo Ronaldovi schudnúť v poslednom čase o 17 kg. Brazílska ofenzívna legenda zápas nedohrala, pre zranenie slabín musela odstúpiť v druhom polčase. "Postupne sa začalo prejavovať, že moja kondícia už nie je najlepšia. Stav slabín sa neustále zhoršoval," tvrdil Ronaldo. Divákov nadchol gólovým volejom Zidane a pripomenul svoj presný zásah z finále Ligy majstrov 2002. "Futbal spája a vďaka nemu mám veľa priateľov. Spoznávame sa aj v týchto zápasoch. Som rád, že som bol súčasťou tejto akcie," uviedol pre Globo Neymar.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita

Súvisiace články