Jasno
25°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Futbal vo vode. Alebo japonskí extrémisti
Zdielať na

Futbal vo vode. Alebo japonskí extrémisti

Ak by si vyzliekli dresy a na hlavy dali gumené čapice, nemalo by ich zápolenie ďaleko od vodného póla. Akurát, že išlo o prvoligový futbalový zápas v Japonsku. Za všetkým bolo počasie. Napriek tomu, že ihrisko zaplavila voda, v zápase sa pokračovalo. Futbalisti tak ponúkli divákom nevšedný športový zážitok.

Nevídané divadlo

V krajine vychádzajúceho slnka urobila prietrž mračien počas duelu najvyššej súťaže z trávnika plochu vhodnú tak na pestovanie ryže. Všade inde na svete by rozhodca zápas, v ktorom sa futbalisti zmenili na vodných pólistov, ukončil. V Japonsku však nie a na svete bolo nevídané divadlo.

Hra o dušu

Jeho aktérmi boli hráči tímov FC Tokio a Vissel Kobe. S trochou zveličenia možno povedať, že neplavci podstupovali v súbojoch o plávajúcu loptu riziko utopenia. Japonskí futbalisti však bojovali aj v extrémnych podmienkach ako o dušu. Čím boli ich nasadenie a snaha posunúť loptu na zaplavenom trávniku ďalej väčšie, o to krkolomnejšie pády boli na svete. Či sa hráči po tomto zápase vôbec sprchovali, to agentúry nevydali.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

youtube.com

Súvisiace články