Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ronaldov účes? Žiadna frajerina, ale solidarita s chorým chlapčekom!
Zdielať na

Ronaldov účes? Žiadna frajerina, ale solidarita s chorým chlapčekom!

MANAUS / Tí, ktorí ho príliš nemusia, si pred zápasom Portugalska s USA (2:2) pomysleli, že je to po úvodnej vysokej prehre 0:4 s Nemeckom úplne zbytočná frajerina. Kapitán Portugalčanov Cristiano Ronaldo si totiž ozdobil účes na jedne strane hlavy tenkou vystrihanou čiarou.

Tí, ktorým ornament na jeho hlave výrazne pripomínal jazvu, asi ani netušili, ako blízko sú pravde. Cristiana totiž viedli k novému zostrihu len a len šľachetné myšlienky.

Chceli len podpísaný dres, ale...

Svojím účesom Ronaldo vyjadril svoju solidaritu s momentálne už viac než ročným chorým chlapčekom Erikom Ortizom Cruzom, ktorému pred štvrťrokom zaplatil operáciu mozgu. Celkovo neváhal prispieť sumou 50 tisíc libier. Náklady však budú ešte vyššie, keďže sa chlapec musí po operácii podrobovať nákladným testom. Hviezdneho futbalistu pôvodne požiadali, aby pomohol predajom podpísaného dresu v charitatívnej aukcii, on však namiesto toho zaplatil celý zákrok a aj naďalej sa na liečbe podieľa!

Akt solidarity

Kortikálna dysplázia, ktorou malý pacient trpí, vyvoláva až 30 záchvatov denne. Zákrok by mal chlapčekovi pomôcť k plnohodnotnému životu. Ronaldo o svojich charitatívnych aktivitách príliš nehovorí, no vystrihanou "jazvou" na hlave chcel dať predsa len najavo, že osud malého Erika sleduje aj v čase, keď reprezentuje svoju krajinu na svetovom šampionáte v Brazílii.

Súvisiace články